CHP'nin S-400 kararsızlığı! Kılıçdaroğlu 'Ne gerek vardı' dedi, Öztrak 'Fikir genel başkanımızındı' dedi

Kemal Kılıçdaroğlu, S-400 hava savunma sisteminin gereksiz olduğunu söylemişti. Konuyla alakalı açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamada "Genel başkanımızın da benim de bu S-400'lerle ilgili söylediklerimiz son derece açıktır ve partimizin resmi görüşünü yansıtır. S-400'lerin alınması gerek diyen bizim genel başkanımız" demişti.

İngiliz basınına konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, S-400 hava savunma sisteminin gereksiz olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, S-400 alımına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Gittiler S-400 aldılar. Şu soruyu sordum, kime karşı kullanacaksınız? Yunanistan’a karşı mı kullanacaksınız? NATO ittifakı içinde. Suriye’ye karşı mı kullanacaksınız? Orası da çok daha güçlü Ruslar var. İran’a karşı mı kullanacaksınız? Bu sorunun yanıtını şu ana kadar almış değiliz"

FAİK ÖZTRAK: ALINMASINI GENEL BAŞKANIMIZ İSTEDİ

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamalar yeniden gündem oldu. Öztrak ise 23 Kasım 2020 tarihli açıklamasında, "Genel başkanımızın da benim de bu S-400'lerle ilgili söylediklerimiz son derece açıktır ve partimizin resmi görüşünü yansıtır. S-400'lerin alınması gerek diyen bizim genel başkanımız." demişti.

Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin S-400 konusunda kafalarının oldukça karışık olduğu görüldü.

 

 

CHP'nin S-400 kararsızlığı! Kılıçdaroğlu 'Ne gerek vardı' dedi, Öztrak 'Fikir genel başkanımızındı' dedi ile ilgili etiketler S-400 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.