CHP'nin iddiasına EPDK başkanından jet açıklama! "Ayrı bir uygulama olmuşsa ben hemen pazartesi istifa ederim"

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, CHP'nin İGDAŞ iddialarına canlı yayında cevap verdi. Yılmaz, 'Eğer İGDAŞ’a ayrı bir uygulama olmuşsa ben hemen pazartesi istifa ederim.'' açıklamasında bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), doğalgazda İstanbul için yüzde 12 oranında indirim kararı aldı. Doğalgaz dağıtım hizmetinin özel şirketler tarafından yürütüldüğü diğer iller için indirim kararının açıklanmaması ise yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.

"NEDEN DİĞER İLLERDE YAPILMADI?"

tv100 ekranlarında yayınlanan Yüzler Kulübü programına konuk olan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un her ilde neden yüzde 12 indirim yapılmadığına yönelik eleştirileriyle ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz canlı yayına bağlantı.

"HEM DANIŞTAY HEM DE SAYIŞTAY DENETİMİNE TABİİ"

Yüzler Kulübü yayınına bağlanan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, indirimle ilgili olarak "Her ilde aynı rakam olmaz." ifadelerini kullanarak yapılan yatırımları ve işletme giderlerini vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin hedef alındığına yönelik eleştirilere EPDK Başkanı Yılmaz "Biz şu ana kadar 72 ilimizin tarifesini yapmak. En son il olarak da İstanbul’un İGDAŞ’ın tarifesini yaptık. Bizim İGDAŞ’ın kendi bütçesini kısarak yapmış olduğumuz bir tarife söz konusu değildir. Bizim tarife metodolojimiz bütün iller için aynı. Ben yaptığım işlemden dolayı her zaman hesap vermeye açığım. Bizim kararlarımız hem Danıştay hem de Sayıştay denetimine tabii." dedi.

"... VARSA PAZARTESİ İSTİFA EDERİM"

Sözlerini sürdüren EPDK Başkanı Yılmaz " Eğer İGDAŞ’a ayrı bir uygulama olmuşsa ben hemen pazartesi istifa ederim. İGDAŞ yetkililerine en son 2 kere randevu verdim, son 2 randevuya da arkadaşlar gelmedi. Ben arkadaşlara 'İGDAŞ'ın işletme giderleriyle ilgili herhangi bir kesintiye gitmeden istemiş oldukları işletme giderini verelim' dedik ve verdik. Ben Mustafa Yılmaz olarak her zaman almış olduğum kararların arkasındayım. Bütün illeri karşılaştıralım, bir hususta bile İGDAŞ'ın aleyine unsur varsa pazartesi istifa ederim." diye konuştu. 

 

 

CHP'nin iddiasına EPDK başkanından jet açıklama! "Ayrı bir uygulama olmuşsa ben hemen pazartesi istifa ederim" ile ilgili etiketler EPDK
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.