CHP'nin HDP ittifakı tescillendi!

Bugün TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye'nin Libya'ya sağladığı askeri desteğin 18 ay daha uzatılması kararı alındı. Ancak o oylamada CHP, İYİ Parti ile ters düştü. Her fırsatta HDP'ye arka çıkan CHP, son olayda da oylamada HDP ile birlikte 'hayır' oyu verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Mehmetçik'in Libya'daki görev süresi 18 ay daha uzadı.

Mehmetçik, 2019 yılından beri Libya'da devam ettirilmesi amaçlanan kalıcı ateşkesin tesisine desteğini sürdürecek. Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 2 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 

CHP, İYİ PARTİ İLE TERS DÜŞTÜ

Ancak her fırsatta HDP ile iş birliğini göstermekten kaçınmayan CHP, burda da 'birlik' mesajı verdi. 

Tezkereye AK Parti, MHP ve İYİ Parti "evet", CHP ve HDP ise "hayır" oyu verdi. Bu olay, HDP-CHP ortaklığını bir kez daha gözler önüne serdi...

 

CHP'nin HDP ittifakı tescillendi! ile ilgili etiketler CHP HDP tezkere
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.