CHP'nin 100 başkan adayı bugün belli oluyor!

CHP'de bugün gerçekleştirilecek Parti Meclisi toplantısında üzerinde görüş birliğine varılan 100 başkan adayının isminin netleşeceği öğrenildi.

CHP'de bugün yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında bazı seçim bölgelerinde aday belirleme yöntemine ilişkin karar alınacak. PM'de üzerinde tam mutabakat sağlanan 100 adayın da netleşeceği belirtildi.

Toplantıda seçim çevrelerinde önseçim, merkez yoklaması, eğilim gibi yöntemlerden hangisinin kullanılarak aday belirleneceği konusu da masaya yatırılacak. Milletvekillerinin belediye başkan adayı gösterilmemesi yönündeki talepler de toplantıda değerlendirilecek.

ÖN SEÇİM TARTIŞMASI

PM içinde ön seçim konusunda farklı görüşler dile getiriliyor. Parti içerisinde ön seçimin sağlıklı sonuç vermediğini savunanlar bulunuyor. Tartışmalı kentlerde aday belirleme yöntemi olarak parti örgütüne yönelik eğilim yoklaması ve vatandaşlar arasında ise anket uygulaması yapılarak adayın belirlenmesi görüşü öne çıkıyor. Toplantıda MHP ve AK Parti'nin yerel seçimlerde yapacağı ittifakı sonlandırmasının yansımaları da ele alınacak.

CHP'nin 100 başkan adayı bugün belli oluyor! ile ilgili etiketler CHP Yerel seçim Belediye Başkanı aday
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.