CHP'li Zeki Tekiner'i öldürten Ömer Ay'a İYİ Parti'de görev

1980 yılında öldürülen CHP Nevşehir İl Başkanı Av. Zeki Tekiner cinayetinin azmettiricisi Ömer Ay, İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı oldu. İYİ Parti'nin bu hareketi başta Tekiner'in kızı Aylin Tekiner olmak üzere pek çok kişinin tepkisini çekti. Aylin Tekiner, kaleme aldığı yazıda İYİ Parti'ye tepki gösterirken, CHP'yi kayıtsız kalmakla suçladı.

17 Haziran 1980’de silahlı saldırı sonucu katledilen eski Nevşehir İl Başkanı Mehmet Zeki Tekiner cinayetinin azmettiricisi olan Ömer Ay, İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı oldu.

Ay'ın 40 yıl sonra CHP’nin ittifak ortağı İYİ Parti'den aday olması tepkilere neden oldu.

Zeki Tekiner'in kızı Aylin Tekiner, Bianet'te kaleme aldığı yazıda "Siyasi bir cinayetin faillerinden olan bu şahsın bugünün siyaset arenasına fütursuzca kabulünde devlet mekanizmasının ve kolektif sessizliğin yanı sıra CHP’nin takındığı tutum da politik, etik ve vicdani bakımdan sorgulanmaya muhtaçtır." dedi.

"CHP'NİN TAKINDIĞI TUTUM SORGULANMAYA MUHTAÇTIR"

 CHP'nin takındığı tavrın sorgulanmaya muhtaç olduğunu belirten Tekiner, "Siyasi bir cinayetin faillerinden olan bu şahsın bugünün siyaset arenasına fütursuzca kabulünde devlet mekanizmasının ve kolektif sessizliğin yanı sıra CHP’nin takındığı tutum da politik, etik ve vicdani bakımdan sorgulanmaya muhtaçtır. Bu nedenle ailem adına cevaplanmasını elzem bulduğum birkaç soruyu sormak isterim." ifadesini kullandı.

CHP'nin bu duruma neden kayıtsız kaldığını soran Tekiner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP Nevşehir Eski İl Başkanı’nın katillerini cinayete azmettiren ve bu suçtan hüküm giyen Ömer Ay’ın, ittifakta olduğu İyi Parti’nin Nevşehir İl Başkanı seçilmesine CHP neden kayıtsız kaldı?

"CELLADIYLA SİYASET YAPMAKTA BEİS GÖRMEYEN SİYASİ YAPI..."

Ömer Ay’ın İyi Parti İl Başkanlığı adaylığına ve akabinde de seçilmesine CHP’den herhangi bir tepki gelmediği gibi, seçildiği kongreye CHP Nevşehir İl Örgütü yüksek katılımla iştirak etti ve en ön sıradan basına fotoğraf verdi. Celladıyla siyaset yapmakta beis görmeyen bir siyasi yapının üreteceği siyasete dair ne söylenebilir?

"40 YIL ÖNCE KATLEDİLEN BAŞKANININ RESMİ ÖNÜNDE FOTOĞRAF VERECEK Mİ?"

“Siyasi nezaket’’i harfiyen uygulayan CHP İl Örgütü kuvvetle muhtemeldir ki ilerleyen günlerde Ömer Ay’ın makamına yüksek katılımlı bir tebrik ziyaretinde de bulunacaktır. Ömer Ay da İyi Parti Nevşehir İl Başkanı titriyle iade-i ziyarette bulunduğu taktirde 40 yıl önce katledilen İl Başkanı’nın duvarda asılı resmi önünde de basına fotoğraf verecek kadar ileri gidilecek midir?

İttifak ortaklığına zeval gelmesin diyen genel merkez siyasetine kurnazca yaslanmak öyle görünüyor ki yerel siyasetçileri görevlerine memur etmiş ve onları mensubu oldukları partinin yakın tarihine yabancılaştırmıştır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aile olarak yazdığımız ve bugüne kadar cevapsız bırakılan mektupta da belirttiğimiz gibi “Geçmişe ait değerleri ve kendi partisinin il düzeyindeki yakın tarihini yapılan onca anma etkinliklerine rağmen unutmanın ya da görmezden gelmenin ve çok temel insani, siyasi ve ahlaki bir hassasiyeti yitirmiş olmanın geri dönüşü olmayan bir çürümenin işareti olduğu düşüncesindeyiz."

TEKİNER'İN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

CHP'li Zeki Tekiner'i öldürten Ömer Ay'a İYİ Parti'de görev ile ilgili etiketler CHP Nevşehir İYİ Parti zeki tekiner ömer ay
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.