CHP'li Yılmaz Ateş parti mi kuruyor?

Muharrem İnce'nin ardından CHP'den kopan bir başka siyasetçinin de yeni bir oluşum için start verdiği iddiası Ankara kulislerine bomba gibi düştü. Bu kez, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ihraç edilen Yılmaz Ateş'in yeni parti kuracağı iddiaları kulisleri hareketlendirdi. Ateş'in ciddi bir kadro hareketi başlattığı söylenirken, DSP’nin başına geçeceği iddiaları da konuşulmaya başlandı. Akşam'dan Turgay Güler'e konuşan Yılmaz Ateş, bu iddialara tek tek yanıt verdi...

Uzun yıllar CHP'de önemli görevler üstlenen ancak Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından ihraç edilen Yılmaz Ateş'in yeni bir parti kuracağı ya da DSP'nin başına geçeceği iddiaları siyasi kulislere bomba gibi düştü.

BİRİNCİ AĞIZDAN YANIT GELDİ

Akşam Gazetesi yazarı Turgay Güler, Kılıçdaroğlu’nun gazabına uğrayarak partiden ihraç edildiği görüşünde olan Ateş ile hakkındaki iddiaları konuştu.

Güler, Ateş'in yeni parti kuracağı iddilarına açıklık getirmek ve birinci ağızdan cevap almak amacıyla konunun muhattabı Ateş'e ulaştı.

"BİZİ BU CHP YÖNETİMİNDEN KURTAR"

Konuyla ilgili Güler'e açıklama yapan Yılmaz Ateş, teşkilatlardan yoğun baskı geldiğini ve bir kadro hareketi düşündüğünü söyleyerek söylentileri doğrulamış oldu.

Yeni parti iddialarına yeşil ışık yakan Ateş, şu ifadeleri kullandı;

"Tabandan, teşkilatlardan yoğun baskı geliyor. ‘Bizi bu CHP yönetiminden kurtar’ diyorlar. Ben bir kadro hareketi düşünüyorum. Günün sonunda parti de kurabiliriz yahut uygun görmeleri halinde DSP’nin de başına geçebiliriz.”

CHP'li Yılmaz Ateş parti mi kuruyor? ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu DSP yılmaz ateş yeni parti
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.