CHP'li vekilin TSK'yı hedef alan sözlerine soruşturma

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır katıldığı televizyon programında Türk ordusu için "Katar'a satıldı" ifadesini kullandı. Başarır'ın o sözleri ile ilgili harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatıldı.

Dün akşam bir Habertürk TV'de yayınlanan bir programa katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın TSK'ya yönelik sözleri tepki çekti. Tank-palet fabrikasında Katar'ın ortaklığına ilişkin anlaşmayı gündeme getirirken Türk ordusu için "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. 20 milyon dolara satıldığı söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış" ifadelerini kullandı.

Başarır'a başta Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olmak üzere pek çok siyasi isimden tepki geldi.

SKANDAL SÖZLERE İLİŞKİN SORUŞTURMA

Başarır'ın o sözleri ile ilgili harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama, "Katıldığı bir TV programında ‘Türk ordusu satılmış’ diyen 27. dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK'nın 301. maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

CHP KARARI KINADI

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Başarır hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Twitter'dan paylaşım yapan Özkoç "Sözlerini açıklamasına rağmen, algı operasyonuyla, Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır'a başlatılan soruşturmayı kınıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, "Tank Palet Vatandır" demeye, ülkemizi gizli kapaklı yabancı ülkelere peşkeş çekmeye kalkanların üzerine yürümeye devam edeceğiz..." ifadelerini kullandı.

YAYINA RTÜK'TEN İNCELEME

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin'in Twitter hesabından paylaştığı duyuruda, "Bir haber kanalındaki canlı yayın esnasında program katılımcılarından birinin kahraman ordumuza yönelik kullandığı çirkin ifadeleri kabul etmek mümkün değildir.

Kültürümüzde Peygamber Ocağı olarak kabul edilen Türk Silahlı Kuvvetleri aziz milletimizin yüz akıdır. Sınırlarımızın içinde ve dışında kahramanca mücadele ederek gönül coğrafyamızın güvenlik ve huzurunu tesis eden ordumuza dil uzatmaya kimsenin hakkı yoktur. Sorumluluk alanımızda olan ve her kesimden insanın takip edebileceği bir yayında dile getirilen hadsiz sözler yakın takibimiz altındadır. İlgili yayın hakkında Üst Kurul uzmanlarımızca inceleme başlatılmıştır" denildi.

CHP'li vekilin TSK'yı hedef alan sözlerine soruşturma ile ilgili etiketler CHP RTÜK soruşturma Ali Mahir Başarır
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.