CHP'li vekile kaset şantajı

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, 31 Mart seçimleri öncesinde bir kadının davetiyle evine gitti. Kendisine tuzak kurulduğundan habersiz olan Karabat, burada kadınla yakınlaştı. Evde gizli kameraya alınan Karabat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yardım istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'a şantaj yapan çete Kıbrıs'ta yakalanarak mahkeme karşısına çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda Türkiye'ye getirilen şantaj çetesi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İddiaya göre Milletvekili Karabat’ın seçim çalışmaları sırasında bir kadınla tanışmasıyla başladı. Kadının davet ettiği evde Milletvekili Karabat ile yakınlaşmasıyla şantaj süreci işletildi.

A.A., A.D.E., C.A., E.B. adlarından oluşan biri kadın dört kişilik çete, evdeki gizli kamerayla milletvekilini kayda aldı. Kamera görüntülerini daha sonra milletvekiline gönderen çete, Milletvekili Karabat’tan 10 milyon TL istedi.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN YARDIM İSTEDİ

Oda TV'nin haberine göre Milletvekili Karabat ise şantaja boyun eğmeyerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yardım istedi. Bakan Soylu’nun direktifiyle, Kıbrıs’a kaçan şantaj çetesi yakalandı.

Çete üyeleri çıkarıldıkları 11. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından şantaj yaptıkları gerekçesiyle dün (24 Aralık) tutuklandı.

CHP'li vekile kaset şantajı ile ilgili etiketler CHP Şantaj milletvekili Süleyman Soylu kaset Özgür Karabat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.