CHP'li vekil Çeviköz, Finlandiya kanallarına Türkiye'yi şikayet etti!

Türkiye, terör örgütü PKK'ya yıllardır destek veren İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine haklı güvenlik gerekçesiyle karşı çıkıyor. Böyle bir ortamda, Türkiye'nin tezlerine ve hassasiyetine inat CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Finlandiya kanallarına Türkiye'yi şikayet etti.

Finlandiya, İsveç ile birlikte NATO üyesi olmak için harekete geçmişti. NATO'ya üye olmak için 30 üyenin de oybirliği gerekirken, Türkiye, terör örgütü PKK/YPG'yi destekleyen İsveç ve Finlandiya'yı güvenlik nedenleri ile kabul etmeyeceğini açıkladı.

NATO başta olmak üzere üye devletlerin Türkiye'yi ikna etmeye çalıştığı bir süreçte; Türkiye'nin tezlerine ve hassasiyetine inat CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Finlandiya televizyonuna Türkiye karşıtı açıklamalarda bulundu.

CHP’li Ünal Çeviköz, Finlandiya medyasından HS'de, "Atatürk de Finlandiya'yı severdi. İktidar, İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini unutmamalı. Finlandiya NATO'ya girecek ve Türkiye ile iyi ilişkilere sahip. CHP, Finlandiya'nın NATO üyeliğini desteklemeye hazır." gibi ifadeler kullandı.

Hilal Kaplan, İsveç televizyonunda İsveç'e ayar verirken, Çeviköz'ün tam tersine Türkiye karşıtı açıklamalar yapması vatandaşların tepkisini çekti.

Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan, İsveç Devlet Televizyonu SVT’ye konuşmuş, İsveç hükümetinin terör örgütü PKK/YPG'ye silah ve mühimmatın yanı sıra maddi desteğinin de belgelerle kanıtlı olduğunu vurgulamıştı. Teröristlerle açık açık görüşmeler gerçekleştiren ve bunları sosyal medya hesaplarından paylaşmaktan çekinmeyen İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde başta olmak üzere İsveç hükümetinin terör yanlısı politikasına itiraz eden Hilal Kaplan, üyelik kabulü için Türkiye ile yapılmaya çalışılan görüşmelere de tepki gösterdi.

CHP'li vekil Çeviköz, Finlandiya kanallarına Türkiye'yi şikayet etti! ile ilgili etiketler NATO İsveç Finlandiya Finlandiya televizyonu CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.