CHP'li vekil "Adalet" mitingine katılan kişi sayısını açıkladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı ve bir mitingle noktalayacağı "Adalet Yürüyüşü" için Maltepe Parkı'nda hazırlıklar tamamlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Maltepe mitingiyle noktalayacağı 'Adalet Yürüyüşü' için miting alanında hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşlar alanı tamamen doldurmuş durumda. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüş son gününde.

Ankara'dan başlayan yürüyüş bugün Maltepe'de düzenlenecek miting ile sona erecek.

Kılıçdaroğlu saat 16:00’da Dragos’tan çıkarak 3,5 kilometrelik son etabın yürüyüşüne başladı. Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 kilometrelik bölümde CHP yöneticileri ve bazı partililer eşlik ediyor. 2 kilometrelik yürüyüşün ardından kısa bir mola verilecek

CHP lideri molanın ardından 1,5 kilometrelik son etabı ise yalnız yürüyecek.

eryertwert_1

İŞTE GERÇEK RAKAM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Maltepe mitingiyle noktalayacağı 'Adalet Yürüyüşü' için miting alanında hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşlar alanı tamamen doldurmuş durumda. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıkladı.

Miting için çeşitli şehirlerden ve İstanbul'un ilçelerinden Maltepe Etkinlik Alanı'na gelen vatandaşlar, iki ayrı güvenlik noktasından alana alınıyor. Vatandaşlar, giriş kapılarına yakın yerlerde kurulan stantlardan, üzerinde "adalet" yazısı bulunan tişört, bayrak, şapka ve Türk bayrağı alıyor. Bu arada Dragos sahilde dün gece Kemal Kılıçdaroğlu ile geceleyen vatandaşlar da miting alanına geliyor.

Meydanda vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı, üzerinde "adalet" yazılı döviz ve bayraklar taşırken, "Hak, hukuk, adalet" şeklinde sloganlar atıyor. Sahneden müzik yayını da yapılıyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıkladı.

MİT TIR'LARI OLAYI NEDİR?

MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin soruşturmada CHP'li Enis Berberoğlu, görüntüleri firari Can Dündar'a vermekle suçlanıyordu.

Davaya konu olan ve Suriye’ye silah sevkiyatı iddialarını dile getiren görüntülü haber 29 Mayıs 2015 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde yayımlandı. Açılan soruşturma kapsamında Dündar ve Gül 26 Kasım 2015 tarihinde tutuklandı ve 92 gün tutuklu kaldı. İki gazeteci Anayasa Mahkemesi’nin tutuklanmalarının hak ihlali olduğu yönündeki karardan sonra 26 Şubat 2016 tarihinde serbest bırakıldı.

6 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Dündar’a "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama" suçundan 5 yıl 10 ay, Gül'e ise aynı suçtan 5 yıl hapis cezası verdi. Dündar ve Gül'ün, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan beraatine karar veren mahkeme, "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan dosyanın ayrılmasına hükmetti. Verilen hapis cezasına rağmen karar kesinleşmediği için Dündar ve Gül hakkında tutuklama kararı alınmadı.

CHP İstanbul milletvekili Berberoğlu hakkında ise görüntüleri Dündar'a verdiği gerekçesiyle, “Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askerî ve siyasal casusluk amacıyla temin etme" ve "FETÖ/PDY” ye bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamalarıyla hapis cezası talep edilmişti. Berberoğlu’nun davası Gül ve Erdem’in davasıyla 21 Eylül 2016’da birleştirildi.

11 Ocak 2017 tarihinde esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Berberoğlu'nun "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askerî casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını isterken Berberoğlu ile Dündar ve Gül'ün "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezasına mahkûm edilmesini talep etti.

6 Mayıs’ta görülen duruşmada verilen ara esnasında silahlı bir kişinin saldırısına uğrayan ancak yaralanmayan Dündar daha sonra Türkiye’den ayrıldı. Dündar hâlen Almanya’dan yayın yapan ozguruz.org adlı sitenin genel yayın yönetmenliğini yürütüyor. Erdem Gül ise Cumhuriyet’in Ankara Temsilcisi.

DEV DİLEKÇE KİMİN İÇİN YAZILDI?

1 milyondan fazla katılımın olması beklenen mitingi alanında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapacağı platformun yapımı biterken, alanın çevresine dev led ekranlar yerleştirildi.

Alanın çevresi Türk bayrakları ve "Adalet" yazan flama ve dövizlerle çevrildi. Öte yandan alan içinde yapımına dün başlanan uzun tutukluk süreçleri, sağlık sorunları olup da cezaevlerinden tahliye edilmeyenlerle ilgili dev dilekçe "İlgili makama" şeklinde yazıldı.

Dilekçenin yanında ise adaleti simgeleyen Themis Heykeli"nin resmi yer alıyor.

fwehbfwefe

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından mitingin akşam saat 18.00'de başlaması planlanıyor.

Alanda yapılan bomba aramasının ardından izleyiciler aramadan geçirilerek içeri alınmaya başlanacak.

dewhfweg

- MALTEPE'DE DÜZENLENECEK "ADALET MİTİNGİ"

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, CHP'nin bugün düzenleyeceği "Adalet Mitingi" öncesinde Maltepe'de yürütülen çalışmaları denetledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı tepki yürüyüşünün sona ermesinin ardından bugün Maltepe'de yapılacak miting için alınan tedbirler tamamlandı.

wekfhbweg

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanında incelemelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Çalışkan, miting öncesi ve sonrası herhangi bir sorun yaşanmayacağını söyledi.

Miting için il genelinde 15-16 bin polisin görev yapacağını ifade eden Çalışkan, şöyle konuştu:

"Biz her türlü tedbiri aldık vatandaşlarımızın gelecekleri güzergahlara varıncaya kadar bütün tedbirler alındı. Arkadaşlarımız birkaç gündür yoruldu ama yorulduğumuza değdi. Sorunsuz bir şekilde bu işi tamamlayacağız. Havadan, denizden, karadan her taraftan tedbirlerimizi aldık. Yüksek binalar, geliş-gidişler olmak üzere uzman köpeklerle kontroller sağlanacak ve sabah bu alanı tertemiz pırıl pırıl teslim edeceğiz."

Gazetecilerin, "Trafikte aksamalar olabilir mi?" sorusu üzerine Çalışkan, "İstanbul'da bu tür mitingler çok yapıldı, arkadaşlarımız bu konuda yeterli tecrübeye sahip. Trafikte de herhangi bir sıkıntı olmayacak."

CHP'li vekil "Adalet" mitingine katılan kişi sayısını açıkladı! ile ilgili etiketler Maltepe Enis Berberoğlu Kemal Kılıçdaroğlu adalet mitingi dilekçe adalet yürüyüşü 1 milyon 600 bin kişi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.