CHP'li üyeler RTÜK'ün '5 gün ekran karartma' kararına karşı yargıya koştu!

RTÜK'ün iki CHP'li üyesi Halk TV ve TELE1'e verilen '5 gün ekran karartma' cezasının iptali için mahkemeye başvurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) iki televizyon için verdiği cezaya itiraz geldi. RTÜK üyeleri Okan Konuralp ve İlhan Taşcı RTÜK'ün Halk TV ve TELE1'e verdiği '5 gün ekran karartma' cezasının iptali için idari mahkemeye başvurdu. Taşçı, “RTÜK’ün doğrudan doğruya basın özgürlüğüne müdahale nitelikli kararlarına yargı denetimi kaçınılmaz oldu” diye konuştu.

Konuralp ve Taşcı'nın idare mahkemesine verdiği dilekçede, RTÜK üyesi olarak basın özgürlüğü ve düşüncenin yayılması özgürlüğünün güvence altına alınmasının görevleri arasında olduğu vurgulandı.

“RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “RTÜK'ün doğrudan doğruya basın özgürlüğüne müdahale nitelikli kararlarına yargı denetimi kaçınılmaz oldu. En son verilen 5 gün ekran karartma kararı 83 milyonun haber alma hakkını ortadan kaldıracağı için yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle idare mahkemesine başvurduk” ifadelerini kullandı.

CHP'li üyeler RTÜK'ün '5 gün ekran karartma' kararına karşı yargıya koştu! ile ilgili etiketler RTÜK CHP Yargı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.