CHP'li Sezgin Tanrıkulu'dan Atatürk düşmanı Eren Keskin'e kalkan!

Terör örgütü PKK'nın propagandası yapıldığı için kapatılan Özgür Gündem yöneticilerinin yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin'e "Yasadışı silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. CHP'li Sezgin Tanrıkulu ise Atatürk düşmanlığı ile bilinen Keskin'e kalkan oldu.

Özgür Gündem gazetesi, terör örgütü PKK/KCK propagandasını yaptığı gerekçesiyle 2016 yılında kapatıldı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme başkanı, gazetede genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri gerekçesiyle sanıklar Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Aziz Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu'nun İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyasındaki birleştirme talebinin, bu dosyanın karar aşamasına geldiği ve sanıklara son söz verildiği için muvafakat verilmediğini tutanağa geçti.

4 SANIĞA ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN CEZA

Mahkeme heyeti son sözlerin ardından kararını açıkladı. Heyet, sanık gazetenin İmtiyaz sahibi Kemal Sancılı ile sorumlu yazı işleri müdürü sanık İnan Kızılkaya ve genel yayın yönetmeni sanık Eren Keskin'e "Yasadışı silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi.

Heyet, genel yayın yönetmeni sanık Bilir Kaya'nın ise "PKK / KCK terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

CHP'Lİ TANRIKULU DA HDP'NİN YANINDA YER ALDI

HDP'li isimler ise karar sonrası sosyal medyada mesaj bombardımanına başladı. Eren Keskin'i 'insan hakları savunucusu' olarak adlandıran HDP'lilere CHP'li Sezgin Tanrıkulu'dan da destek geldi.

"BAKIN O EREN KESKİN MUSTAFA KEMAL’E SOYKIRIMCI DİYOR"

Tanrıkulu'na en güzel yanıtı ise SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt verdi. Eren Keskin'in cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı ile dolu söyleşisinin bir bölümünü paylaşan Bozkurt, "Bakın o Eren Keskin Mustafa Kemal’e soykırımcı diyor." ifadesini kullandı.

Bozkurt paylaşımında Keskin'in şu sözlerine yer verdi:

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'dan Atatürk düşmanı Eren Keskin'e kalkan!

 

HDP'liler ise Eren Keskin ile ilgili şu paylaşımları yaptı:

 

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'dan Atatürk düşmanı Eren Keskin'e kalkan! ile ilgili etiketler CHP HDP PKK Ceyhun Bozkurt özgür gündem Sezgin Tanrıkulu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.