CHP’li Sevigen: HDP kapatılırsa HDP'liler DEVA'dan seçime girecek

Hiçbir konuda uzlaşamayan 6'lı masanın ortaklarından DEVA Partisi ile ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Bir dönem Devlet Bakanlığı yapan CHP Eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, HDP’nin kapatılması halinde HDP'li vekillerin seçime DEVA Partisi saflarından gireceğini iddia etti.

6’lı masanın ortaklarından biri olan DEVA Partisi'nden dikkat çeken adımlar geliyor. Eski CHP Genel Sekreteri Sevigen, HDP'nin seçimlerden önce kapatılması durumunda HDP'li vekillerin seçime bağımsız girmeyeceğini, DEVA Partisi saflarından gireceğini iddia etti. Sevilgen iddiasının kaynağı olarak da Doğu ve Güney Doğu'daki aşiret liderlerini işaret etti ve "Özel bilgi. Gerekirse isimlerini söylerim" dedi.

BABACAN DEMİRTAŞ'A SELAM ÇAKTI

İmamoğlu'nun Saraçhane merkezli siyasi şovunda sahne alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kürsüden terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'a selam göndererek Demirtaş'a hukuksuzluk yapıldığını ve bunu kabul etmediğini söylemişti.

HDP'LİLER DEVA SAFLARINDAN SEÇİME GİRECEK

Eski CHP Genel sekreteri iddiasının kaynağı olarak da Doğu ve Güney Doğu'daki aşiret liderlerini işaret etti ve şu ifadeleri kullandı;

“Eğer HDP kapatılırsa bu seçimlere girmeden önce, HDP'li vekiller seçime bağımsız girmeyecekler. DEVA Partisi'nden girecekler. Ali Babacan Doğu ve Güney Doğu'da anlaşma yaptı. Doğu'daki iki tane aşiret liderinden özel bilgidir bu. Gerekirse onların isimlerini de söylerim. Her şey konuşuldu. Dikkat edin 6 masa lideri içinden kürsüde Selahattin'e (Demirtaş) selam veren kimdi? Ali Babacan'dı. Babacan'ın Demirtaş'a "Yav arkadaş merak etme. Senin partin kapatıldığı zaman benim partim burada" mesajı verdiğini söyledi.”

 

CHP’li Sevigen: HDP kapatılırsa HDP'liler DEVA'dan seçime girecek ile ilgili etiketler HDP Deva Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.