CHP'li Öztürk Yılmaz ve Gürsel Erol disipline sevk edildi!

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Öztürk Yılmaz bir televizyon programında ezanın Türkçe okunması gerektiğini savunmuştu. Bu sözleri nedeniyle kamuoyunda büyük tepki çeken Yılmaz CHP Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Yılmaz ile birlikte Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştiriler yapan Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'da disipline sevk edildi.

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Habertürk'te katıldığı Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğündeki Türkiye'nin Nabzı programında Türkçe ezanı savunmuştu. 

Programda, CHP'li Yılmaz'ın, "Ezan Türkçe okusun ben anlayım. Kur'an okunsun. Benim dilim her tarafta konuşulsun" sözleri tartışmaya neden olmuştu. 

Yılmaz'ın sözleri kamuoyunda da büyük tepkiye yol açmıştı. 

İşte Yılmaz'ın o skandal açıklaması...

Gürsel Erol ise 24 Haziran seçimlerinden sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırması ve genel merkez önünde oturma eylemi yapacağını duyurmasının ardından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş ve kınama cezası almıştı..

Konuyla ilgili CHP’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“CHP Grup Yönetim Kurulu, bugün (08.11.2018 Perşembe) olağanüstü toplanmıştır.

Toplantıda, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın; CHP Tüzüğü ve Grup İç Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca “kesin çıkarma cezası” ile “önlemli olarak” cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir.

CHP'li Öztürk Yılmaz ve Gürsel Erol disipline sevk edildi! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.