CHP'li Özkan, Selahattin Demirtaş'ı 'Barış insanı' gibi göstermeye çalıştı: "Meclis'e dönecek" dedi

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'dan cezaevindeki Selahattin Demirtaş ile ilgili skandal sözler söyledi. HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı 'barış insanı' gibi göstermeye çalışan Özkan, Demirtaş'ın "Meclis'te yerini alacağını iddia" etti. Öte yandan SuperHaber programcısı Nedim Şener, Tuncay Özkan'ın sözlerine sert tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, cezaevindeki HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "barış insanı" olduğunu söyledi. Özkan, Demirtaş'ın "Politika üreten bir lider olarak önümüzdeki günlerde TBMM'de yerini alacağını" da öne sürdü. Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"Selahattin Demirtaş'ın içinde bulunduğu durum hukuksuzluktur. O nedenle cezaevinde ziyaret ettim. Yine ederim. Demirtaş siyaset adamıdır, barış insanıdır. Demirtaş cezaevinde değil politika üreten bir lider olarak önümüzdeki günlerde TBMM'de yerini alacaktır."

"DEMİRTAŞ'I NEREDEYSE DEVLET ADAMI DİYE YUTTURACAKLAR"

Öte yandan SuperHaber programcısı Nedim Şener, Özkan'ın skandal sözlerine tepki gösterdi. İki yıl önce yaptığı paylaşımda İBB'nin Demirtaş'ın kitaplarını satışa çıkarma kararına dikkat çeken Şener, "Terörist sözcüsü Demirtaş’ı neredeyse devlet adamı diye yutturacaklar, kitle müsait çünkü" ifadelerini kullandı.

Nedim Şener'in Twitter hesabındaki paylaşım şöyle:

6-7 EKİM OLAYLARINDA NELER OLDU?

Özkan'ın sözleri, 6-7 Ekim olaylarını akıllara getirdi. PKK elebaşı Abdullah Öcalan, terör operasyonlarına karşı halkı direnişe çağırmıştı. Öcalan'dan sonra PKK elebaşı Murat Karayılan ve KCK Yürütme Eş Başkanı Hülya Oran da halka çağrı yapmıştı. Daha sonra o dönemin HDP Eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş provokasyonun fitilini ateşlemiş, yaptığı acil çağrıda halkı sokağa davet etmişti.

Bu çağrıların ardından çok acı olaylar yaşandı. 35 ilde 131 yerleşim yerinde sokak eylemleri başladı. 6-7 Ekim olayları olarak tarihe geçen kanıl günlerde 2 polis şehit oldu, 31 sivil yaralandı.

CHP'li Özkan, Selahattin Demirtaş'ı 'Barış insanı' gibi göstermeye çalıştı: "Meclis'e dönecek" dedi ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş Meclis cezaevi tuncuay özkan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.