CHP'li Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı ve bürokratlara FETÖ ağzıyla tehdit!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sözde liyakat vurgusu altında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanını, hükümeti ve ona bağlı bürokratları alenen tehdit etti. Özel'in konuşmasında FETÖ'nün sık sık kullandığı argümanlara sarılması dikkat çekti. CHP'li Özel'in bu sözleri hem siyasilerden hem de vatandaşlardan büyük tepki çekti. Özel'in sözleri üzerine sosyal medyada açılan #RezilsinCHP etiketi Türkiye'nin gündemine oturdu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bugün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 17-25 Aralık'tan bu yana CHP sözcülerinin hükümeti ve ülkeyi yönetenleri tehdit etme alışkanlığını sürdüren bir konuşma yaptı. 

FETÖ'nün argümanlarını hatırlatan ve darbeyi çağrıştıran açıklamasında Özel bu kez hükümete bağlı memur ve bürokratları da hedef aldı. 

Milletin iradesini hiçe sayarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için "Saray Rejimi" ifadesini kullanan Özel konuşmasında şunları söyledi: 

"Saray rejiminin, saray düzeninin sonu geliyor. O son Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaları, bütün bu liyakatsizliklerin de sonunu getirecek. Herkes şunu bilsin. Bütün devlet memurları, görevini devlet memuru gibi yapan devlet memurları. Hangi ülkeye hizmet ettiğini bilen bürokratlar hiç korkmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti gelir saat gibi işlemeye başlar. O saatin en kıymetli çarkları da siz olursunuz. Eğer ki koltuğunuza liyakatla oturdunuz, devletinize sadakatle çalışıyorsanız."

CHP'li Özel 17-25 Aralık darbe girişiminden bu yana CHP'nin benimsediği dilin son örneği olan konuşmasına hem siyasi çevrelerden hem de sosyal medyadan büyük tepki geldi. Özel'in sözleri üzerine açılan #RezilsinCHP etiketi Türkiye gündeminde bir numaraya yükseldi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili, TBMM İçişleri Komisyonu Katip Üyesi Müslüm Yüksel de Özel'e tepki gösteren isimler arasındaydı. 

Yüksel, "Bu üslup, bu dil nedir böyle? Aziz milletimizin teveccühü ile seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı ve hükümeti FETÖ ağzı ile konuşarak tehdit etme hadsizliği yakışmıyor. Her seçimde milletimiz bu zihniyete hakettiği cevabı verdiği gibi yine milletimiz gereken dersi verecektir." dedi. 

CHP'li Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı ve bürokratlara FETÖ ağzıyla tehdit!

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan ise Özel'in tehditlerine "Kimsiniz siz? Bu nasıl şımarıklıktır yahu! Bu nasıl bir dil böyle!" sözleri ile tepki gösterdi. 

CHP'li Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı ve bürokratlara FETÖ ağzıyla tehdit! - Resim : 2

Gazeteci Abdurrahman Uzun ise "Bunlar bir yerlerden talimat mı alıyor?" diye soruyor ve "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nı ve tüm devlet memurlarını tehdit edecek cesareti kim veriyor bunlara?" dedikten sonra sözlerini "Tek kelimeyle #RezilsizCHP" diye tamamlıyor.

CHP'li Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı ve bürokratlara FETÖ ağzıyla tehdit! - Resim : 3

İşte sosyal medyada #RezilsinCHP etiketi altında paylaşılan tepkilerden bazıları:

CHP'li Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı ve bürokratlara FETÖ ağzıyla tehdit! - Resim : 4

CHP'li Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı ve bürokratlara FETÖ ağzıyla tehdit! - Resim : 5

CHP'li Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı ve bürokratlara FETÖ ağzıyla tehdit! - Resim : 6

CHP'li Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı ve bürokratlara FETÖ ağzıyla tehdit! - Resim : 7

CHP'li Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı ve bürokratlara FETÖ ağzıyla tehdit! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı CHP Özgür Özel memur devlet bürokrat Cumhuriyet saray rejimi CHP Grup Başkan Vekili Müslüm Yüksel Yusuf Kaplan abdurrahman uzun
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.