CHP'li Özgür Özel, devlete 'katil' diyen Ahmet Şık'a kol kanat gerdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kalkışma çağrısı yapan ve devlete 'katil' diyen TİP vekili Ahmet Şık yerine, ona tepki gösterenleri kınadı. Özel, Şık'a gösterilen tepkileri 'endişe verici' olarak nitelendirdi. Özel'in sözlerine AK Parti'den bir yanıt geldi.

TBMM'de yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, devlete "katil" diyen ve kalkışma çağrısı yapan TİP Milletvekili Ahmet Şık yerine, ona tepki gösterenleri kınadı.

"ŞIK'A YÖNELİK TEPKİLER ENDİŞE VERİCİ"

Şık hakkında kullanılan ifadeleri son derece endişe verici bulduklarını söyleyen Özel, "Ne kadar katılmazsanız katılmayın milletvekilleri görüşlerini ifade ederler. Bunun denetimini sandıkta millet yapar. Şık'a yönelik son derece endişe verici ifadeler olmuştur. Başına gelecek her şey bu ifadelerin sahiplerini sorumluluk altına alacaktır" dedi.

AK PARTİ'DEN TEPKİ: BU SİNSİ PLAN BOZULACAK

AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Alpay Özalan, Özel'in açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

"Az önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmalıyız" diyen Ahmet Şık'ı savundu. Hatta Ahmet Şık'ı eleştirenleri kınadı." diyen Özalan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP ve dostları, yalanlarla gündemi meşgul edip kurdukları Yıkım İttifakı'nı gizlemeye çalışıyor. Bu sinsi plan bozulacak!"

NE OLMUŞTU?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) vekili Ahmet Şık, HDP'li Ali Kenanoğlu ile birlikte Kadıköy'de eylem yapmış ve "Sosyal medya muhalifliğinden vazgeçin. Bu işin yolu sokak, sokak, sokak. Seçimle yasayla olacak iş değil" demişti.

Katıldığı bir yayında da "Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor, evet Türkiye Cumhuriyeti devleti bir katil devlettir" ifadelerini kullanmıştı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli de, Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

"HDP’lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu. Bunlara müsamaha gösteremeyiz, bu aşağılık tiplere tahammül edemeyiz."

 

CHP'li Özgür Özel, devlete 'katil' diyen Ahmet Şık'a kol kanat gerdi ile ilgili etiketler CHP Özgür Özel Alpay Özalan tıp ahmet şık

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.