CHP'li Mudanya Belediye Başkanı, ilçenin simgesini İBB'ye hibe etti

Bursa'da CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 'Turan Emeksiz' isimli gemi otel ve restoranını bedelsiz olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verdi. İlçenin simgesinin İBB'ye verilmesine Mudanyalılar büyük tepki gösterirken, önceki gün Güzelyalı Yat Limanına gelen Başkan Türkyılmaz, İstanbul'a götürülen vapurun arkasından el salladı.

Yıllarca İstanbul şehir hatlarında yolcu taşıyan 'Turan Emeksiz' vapuru yaş ve yorgunluğu nedeniyle seferlerden çekilmişti. Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla dönemin Güzelyalı Belediyesi tarafından 100 bin dolar karşılığında satın alınan vapur, Mudanya Güzelyalı Yat Limanı'nda demirleyerek gemi otel ve restoran olarak hizmet vermeye başladı.

Sabah'ın haberine göre; Büyükşehir Belediye Yasasının ardından belde belediyelerinin kapatılmasıyla birlikte Mudanya Belediyesi'ne geçen vapur ortadan kayboldu. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın Mudanyalılara danışmadan kentin simgesi olan vapuru İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bedelsiz olarak hibe ettiği ortaya çıktı.

VAPURU UĞURLADI, ARKASINDAN EL SALLADI

Devir işlemi Mudanyalıların büyük tepkisini çekti. Ancak buna rağmen önceki gün Güzelyalı Yat Limanı'na gelen CHP'li Türkyılmaz, römorkörler tarafından çekilerek İstanbul'a götürülen vapuru uğurlayıp arkasından el salladı.

Vapurun İBB'de tarih ve kültürel mirasa uygun olarak değerlendirileceğini belirten Türkyılmaz, vapurun kütüphane, müze veya hastane olarak hizmet vereceğini söyledi. Bazı vatandaşlar vapurun Mudanya'da da kütüphane veya müze olarak değerlendirilebileceğini, bunun için İstanbul'a gönderilmesine gerek olmadığını söyledi.

CHP'li Mudanya Belediye Başkanı, ilçenin simgesini İBB'ye hibe etti ile ilgili etiketler Mudanya Mudanya Belediye Başkanı hayri türkyılmaz Turan Emeksiz vapuru İBB hibe
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.