Sahabeye hakarete sessiz kalınmadı

CHP Genel Merkezi danışmanlarından Mücahit Avcı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Hz. Muhammed’in en yakınındaki isimlerden Mus’ab bin Umeyr’e hakaret etti. Avcı, aldığı tepkiler sonrası paylaşımını silse de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Mustafa Doğan İnal'ın da aralarında bulunduğu bir grup avukat CHP'li isim hakkında şikayetçi oldu.

CHP'nin genel merkez danışmanlarından Mücahit Avcı, AK Parti Gençlik Kolları'nın hazırladığı bir video üzerinden Hz. Muhammed'in bayraktarı olan, İslamın ilk şehitlerinden sahabe Mus'ab Bin Umeyr'e yönelik haddini aşan ithamlarda bulundu.

Tweetinde "Mus'ab bin Umeyr bu dönemde yaşasa şüphesiz AK Parti Gençlik Kolları ya da ihale takipçisi olurdu" ifadesini kullanan Avcı, gelen tepkilerin ardından paylaşımını kaldırdı.

Sahabeye hakarete sessiz kalınmadı

O sözlere kayıtsız kalmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Mustafa Doğan İnal'ın da aralarında bulunduğu bir grup avukat, Avcı hakkında şikayetçi oldu.

Savcılığa verilen dilekçede Avcı hakkında "TCK'nın 125 ve devamı maddesi olan 125/4 maddesinde hükmü olan "ALENEN HAKARET" suçunu, TCK'nın 130. maddesinde bulunan "KİŞİNİN HATIRASIA HAKARET" ve TCK'nin 216. maddesinde hükmü bulunan "HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VEYA AŞAĞILAMA" suçunu işlediği sabittir" denildi.

ÇİRKİN VE HADSİZ SALDIRI

Dilekçede, "Şüpheli İslam dinine mensup olduğu ve Müslüman olarak yaşadığı bir ülkede Müslümanlığın en kutsal değerlerinden olan sahabelerimizin valığına ve İslam inancına yönelik gerçekleştirilmiş mezkur hakaret ve iftira kabul edilemez, çirkin ve hadsiz saldırıdır." ifadesi yer aldı.

İşte o suç duyurusu:

Sahabeye hakarete sessiz kalınmadı - Resim : 2

Sahabeye hakarete sessiz kalınmadı - Resim : 3

Sahabeye hakarete sessiz kalınmadı - Resim : 4

Sahabeye hakarete sessiz kalınmadı - Resim : 5

Sahabeye hakarete sessiz kalınmadı ile ilgili etiketler Twitter CHP Hz. Muhammed AK Parti suç duyurusu mücahit avcı sahabe
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.