CHP'li Karabat'a bakım ihalesi verilen İETT otobüslerinin mezarlığı sosyal medyayı ayağa kaldırdı!

Metrobüsler “hurda oldu” diyerek algı yaratan İBB yönetiminin, yedek parçası tamiratı mümkün olan otobüsleri çürümeye terkettiği ortaya çıktı. Bakımını 2 milyarlık ihale alan CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın mali müşaviri olduğu şirketin yapacağı İETT otobüslerlerinin mezarlığa dönmüş görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş'ye 14 ihale ile İETT araçlarının bakım, onarım ve işletmesini verdi.

Şirket İBB'den 14 ihaleyle servet değerinde bir kazanç elde etti. Ancak otobüslere gereken bakım ve tamirat işlemleri yapılmadı. Her gün onlarca toplu taşıma aracı arızalanarak yolda kaldı.

1 YILDA 158.657 ARIZA

Her gün bir arıza, yangın ve kazayla gündeme gelen İETT'nin 2021 bilançosu ortaya çıktı. Buna göre 2021 yılında İETT otobüsleri tam 158.657 kere arıza yapmış. Yaklaşık 2 milyarlık ihale bedelinin otobüslerin bakımına harcanmadığı açık ve net. Peki bu paralar nereye gitti?

OTOBÜS MEZARLIĞINA SOSYAL MEDYA'DA TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyada konuya ilişkin çok çarpıcı bir video ortaya çıktı. Videoda arıza yapmış ve yanmış onlarca İETT otobüsünün çürümeye terk edildiği görüldü. Görüntülere tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları 'Vergilerimiz nasıl çarçur ediliyor görün' yorumunda bulundu.

CHP'li Karabat'a bakım ihalesi verilen İETT otobüslerinin mezarlığı sosyal medyayı ayağa kaldırdı! ile ilgili etiketler İETT Mezarlık Otobüs

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye başkanı Ahmet Cin, CHP'nin Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafının asılmasına yönelik önergeye dikkat çeken bir cevap verdi. Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.