CHP'li isim kadın eylemlerinde ön safta

Tecavüzden tutuklanan CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K.'nin “Kadına şiddete hayır” eylemlerinde en önde yer aldığı ortaya çıktı.

İstanbul Maltepe ilçe teşkilatında yaşanan tecavüz skandalı, CHP’lileri birbirine düşürdü. Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K. 23 yaşındaki bir genç kıza tuvalette cinsel saldırıdan tutuklandı.

Olayın ardından CHP eski milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından, “Tarihe not düşmek için yazıyorum: CHP Maltepe İlçe Yönetim Kurulu Üyesi U.K.’nin karıştığı cinsel saldırı olayına sessiz kalamam” diye yazdı. Yarkadaş’ın mesajının altında çok sayıda yorum yapıldı. CHP’li bazı kadın üyelerin benzer cinsel tacizlere uğradıkları yönündeki iddiaları yine Yarkadaş tarafından paylaşıldı.

 CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise “Barış Yarkadaş, o tweet’i attığında biz görevimizi yerine getirmiştik. Olaydan haberdar olduğumuz an disiplin işlemlerini başlattık. O şahsın ihracıyla ilgili süreç zaten başlamıştı. Barış Yarkadaş birazcık işin şov kısmıyla ilgileniyor” açıklamasını yaptı.

‘DİSİPLİNE FALAN VERMEDİLER’

Kaftancıoğlu’nun şov iddiasına tepki gösteren Yarkadaş, gerekli işlemlerin hemen yapılmadığını, kendisine iletilen diğer iddialar için de parti yönetiminin hemen harekete geçmediğini söyledi.

 KADIN EYLEMİNDE ÖN SIRADA!

Hürriyet'ten Özgür Altuncu'nun haberine göre: ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilen CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K., “Kadına şiddete hayır” eylemlerinde en öndeydi. Partisinin düzenlediği bir protesto gösterisinde ‘Ahlaksızlığınızı aklayamayacaksınız... #Birkeredenbirşeyolur’ yazılı pankart taşıyan U.K. son olarak 25 Kasım’da (Tacizin yaşandığı iddia edilen tarihten 5 gün sonra) ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında partisinin düzenlediği etkinlikte kırmızı şemsiye dağıtmıştı.

 23 yaşındaki Z.Y., geçen hafta savcılığa verdiği ifadesinde, “Kendisiyle bir ara birlikte çalışmıştık. 20 Kasım’da bir kafeye oturduk, yarım saat sonra ben kalkmak isteyince izin vermedi. Saçımdan sürükleyip tuvalete götürdü, tekme tokat darp etti ve cinsel saldırıda bulundu” demişti.

CHP'li isim kadın eylemlerinde ön safta ile ilgili etiketler CHP Tecavüz Maltepe Canan Kaftancıoğlu Barış Yarkadaş taviz
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.