CHP'li iki belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, terör örgütüyle irtibatlı oldukları iddiasıyla CHP'li 2 belediye meclis üyesini görevden uzaklaştırıldı. Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasına göre, Gaziantep Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hurşit Besle ile Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Adnan Erol hakkında terör iltisakları nedeniyle soruşturma bulunuyordu.

İçişleri Bakanlığınca CHP'li iki belediye meclis üyesi hakkında terörle bağlantıları nedeniyle görevden uzaklaştırma kararı alındı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 17 Temmuz 2020 tarihinde tutuklanan Gaziantep'in Şahinbey Belediyesinin CHP'li Meclis üyesi Hurşit Besle hakkında, Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesinde PKK/KCK "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet" suçlarından yürütülen soruşturma nedeniyle görevinden uzaklaştırılma kararı verildi.

Aynı tarihte tutuklanan ancak 5 Ocak'ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Gaziantep Şehitkamil Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi Adnan Erol da yine Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesinde PKK/KCK "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

Tutuklu meclis üyesi Hurşit Besle'nin, PKK/KCK'nın sözde mali alan yapılanmasının yetkililerinden olduğu, sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü, örgüt yapılanması içinde finans temini alanında kurban derisi toplama, zarf dağıtma gibi faaliyette bulunup projeler geliştirdiği ileri sürüldü.

Besle'nin, terör örgütü PKK/KCK'nın önem atfettiği gün ve zamanlarda "örgütsel duruş" sergileyerek yapılan eylem/faaliyetlere katıldığının da belirlendiği kaydedildi. 

Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlar neticesinde etkisiz hale getirilen veya cezaevinde bulunan terör örgütü PKK/KCK mensuplarını sahiplendiği, ailelerine örgüt adına ziyaretlerde bulunduğu da ileri sürülen Besle'nin, kullandığı sosyal medya hesabı Facebook üzerinden Türkiye Cumhuriyetini itibarsızlaştırmaya yönelik ve PKK/KCK'nın propagandasını yaparak terör örgütünü övücü ya da özendirici paylaşımlarda bulunduğu tespit edildi.

Besle'nin KCK'nın Türkiye masası yapılanması içinde kent yürütmesi altında mahalle meclis komisyonları olarak örgütlenen yapıda ev toplantıları düzenleyip katıldığının da belirlendiği ileri sürüldü.

ADNAN EROL TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Tutuksuz yargılanan belediye meclis üyesi Adnan Erol'un ise terör örgütü KCK'nın yapılanmasında çeşitli faaliyetlerde bulunduğunun belirlendiği belirtildi. 

Cezaevinde tutuklu ya da hükümlü bulunan ve KCK'nın cezaevi örgütlenmesi içerisinde olduğu düşünülen şüphelileri defalarca ziyaret ettiği tespit edilen Erol'un, örgütün cezaevi iç koordinasyon ile dış koordinasyonu arasında iletişim ve irtibatı kurduğu, terör örgütü tarafından açlık grevleri ile ilgili alınan talimatları onlara ilettiği kaydedildi.

Şüpheli Erol'un siyasi kimliği ve avukat olması dolayısıyla hukuki kimliğini de kullanarak KCK içerisindeki faaliyetlerini gizlediğinin de altı çizildi.

Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında sadece Besle ve Erol değil aralarında HDP İl Başkanı ile muhtarların bulunduğu 33 kişi hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma kapsamında, Besle ile Erol'un da aralarında olduğu 31 kişiyi gözaltına almıştı.

URLA BELEDİYE BAŞKANI FETÖ ÜYELİĞİ SUÇLAMASIYLA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Daha önce de İzmir'in Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması ile FETÖ/PDY "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan ve İstanbul'un Şişli Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi Cihan Yavuz ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması ile PKK/KCK "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan yürütülen soruşturmalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

CHP'li iki belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı ile ilgili etiketler CHP İçişleri Bakanlığı Gaziantep belediye meclis üyesi Şehit Kamil Belediyesi Hurşit Besle Adnan Erol
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.