CHP'li İBB sadece bir projeyle İstanbul'u 120 milyon lira zarar uğrattı!

İstanbul’un çöp sularının arıtılması için 2020 yılında 80 milyon liraya ihaleye çıkılan projenin CHP’li İBB tarafından bitirilmemesinin maliyetindeki artışa dikkati çeken Meclis Üyesi Hasanoğlu, “Tüm bu gecikme zamanında bugün projenin neredeyse bitme aşamasına gelmiş ve gerçekleşen rakam yaklaşık 200 milyon lira. 80 milyon liralık ihale 200 milyon liraya anca bitirilebiliyor.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu, yaptığı açıklamada CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bir proje üzerinden İstanbulluların kaynaklarının nasıl israf edildiğine dikkati çekti. 

AK Parti döneminde hızlıca inşa edilerek faaliyete açılan atık bertaraf tesisinden çıkan çöp sularını arıtması için CHP’li Ekrem İmamoğlu idaresindeki İBB’nin işi sıkı tutmadığını vurgulayan Hasanoğlu, 2020 yılında 80 milyon lira olan ihale bedelinin şimdiki fiyatının 200 milyon lira olduğunu belirtti. 

“SADECE BİR PROJE İLE ANLATACAĞIM”

Hasanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İsraf mı beceriksizlik mi? İsraf mı iş bilmemezlik mi? İstanbullunun boşa giden paralarını sadece bir projeyle sizlere aktarmak istiyorum. Sevgili İstanbullular İstanbul’un Avrupa yakasında toplanan bütün katı atıkların depolandığı, bertaraf edildiği bir tesis var. Tesis AK Parti döneminde yapıldı bitti. Uygulamaya dahi alındı. O tesisteki sıkıştırılan çöplerden oluşacak çöp sızıntı sularını artıracak ve çevreye zararsız hale getirecek arıtma tesisinin ihalesi yapıldı. Projeye başlandı ve geçen 3.5 yılda proje henüz bitmedi, bitirilmedi. Bakınız sadece bir proje üzerinden İstanbul’un kaynaklarının nasıl verimsiz kullanıldığını, nasıl israf edildiğini size anlatacağım.”

‘GECİKME NEDENİYLE 200 MİLYON LİRAYA ANCA BİTİRİLEBİLİYOR’

Bahsettiğim projenin ihale bedeli 80 milyon lira, sadece 80 milyon lira… Tüm bu gecikme zamanında bugün projenin neredeyse bitme aşamasına gelmiş ve gerçekleşen rakam yaklaşık 200 milyon lira. 80 milyon liralık ihale 200 milyon liraya anca bitirilebiliyor. Neden? Gecikmelerden dolayı. Peki neden gecikti? İşte mevcut İBB yönetiminin gerekli ehemmiyeti gösterememesinden. Ehil ellerde olmamasından. 

CHP'li İBB sadece bir projeyle İstanbul'u 120 milyon lira zarar uğrattı!

“10 MİLYON EURO İÇİN YETKİ VERDİK”

Eylül 2020’de İBB yönetimi Meclis’ten borçlanma yetkisi istedi bu proje için 10 milyon euro. AK Parti grubu olarak kuruşuna dokunmadan yetki verdik. Sadece o borçlanma yetkisinden bugüne 2 yıldan fazla zaman geçti ve 80 milyonluk ihale daha yeni yeni bitirilmeye çalışılıyor 200 milyon lira maliyet var. O geçen sürede oluşan çöp suları ne oldu biliyor musunuz? Silivri Seymen’den Kemerburgaz’a taşındı kamyonlarla, tankerlerle. Yaklaşık 150 milyon lira taşıma bedeliyle. 

"TAKDİR İSTANBULLULAR’INDIR"

Düşünebiliyor musun 80 milyonluk ihale zamanında bitirilmediği için ihale bedelinin 3 katından fazla neredeyse gereksiz maliyet var. Çevreye verilen zarar, o giden gelen arabaların saldığı emisyon gazları, egzoz gazları hiç bahsetmiyorum bile. İşte sevgili Istanbullular sadece bir proje üzerinden kaynakların nasıl verimsiz kullanıldığını gerekli zamanda gerekli adımların atılmayarak İstanbul’un milyonlarının boşa gittiğini size anlatmaya çalıştım, takdir sizlerindir, takdir aziz İstanbullular’ındır.”

CHP'li İBB sadece bir projeyle İstanbul'u 120 milyon lira zarar uğrattı! ile ilgili etiketler AK Parti CHP İBB
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.