CHP'li gazeteci Fikret Bila, 6'lı Masa'nın ilk icraatlerini açıkladı!

CHP'li gazeteci Fikre Bila, 2023 seçimlerine sayılı günler kala 11. toplantısında da ortak aday çıkaramayan 6'lı Masa'yla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Fikret Bila, 6'lı Masa'nın iktidar olması halinde ilk yapacağı işleri açıkladı. İşte detaylar...

CHP'li gazeteci Fikret Bila, 6'lı Masa'nın ilk icraatlerini açıkladı. Bila'nın açıklamalarına göre 6'lı Masa'nın hedefinde ülkenin önemli kurumları var. İşte, Bila'nın açıklamaları...

Türkiye seçim sathına girerken Cumhur İttifakı seçimlere Cumhurbaşkkanı Erdoğan'la gidecek ancak Millet İttifakı'nı oluşturan Altılı Masa'da aday çıkmazı halen sürüyor.

MIT BAŞKANLIĞINI DEĞİŞTİRECEKLER

Geçtiğimiz gün 9 saat süren 11. toplantısında adaylık tartışmalarının devam eden Altılı Masa'yal ilgili CHP'li gazeteci Fikret Bila çarpıcı açıklamalarda bulundu. Altılı Masa'nın ilk olarak medyayı dizayn edeceğini belirten Bila, MIT Başkanlığı'nı da dğiştireceklerini aktardı.

MIT, MERKEZ BANKASI, GENELKURMAY BAŞKANI, BDDK BAŞKANI, SPK BAŞKANI DEĞİŞTİRİLECEK

CHP'li gazeteci Bila altılı masanın olası iktidar olmaları halinde ilk icraatlarına ilşkin şu açıklamayı yaptı:

Üst düzey sivil ve askeri bürokraside yapılacak değişiklikler öncelikli olacak. Siyaset üstü olarak tanımlanan bağımsız ve özerk olması gereken kurumlarda görev değişikliği öncelikli olacak. Yeni iktidar ilk bir haftada Merkez Bankası Başkanı, MİT Başkanı, Genelkurmay Başkanı, BDDK Başkanı, SPK Başkanı’nı değiştirecek. Mevcutların yerine 6 liderin de onayını alan isimler atanacak. Aynı bağlamda TRT Genel Müdürü, Anadolu Ajansı Genel Müdürü, RTÜK Başkanı ve Basın İlan Genel Müdürü de ilk etapta değiştirilecek. 

ÜST DÜZEY SİVİL VE ASKERİ BÜROKRASİDE DEĞİŞİKLİKLERE ÖNCELİK VERİLECEK

6'lı partinin öncelikli olarak ortak bir parti binası tutacağını söyleyen Bila, 6 partinin ortak sloganlarla halkın karşısına çıkacağını belirtti. Üst düzey sivil ve askeri bürokraside yapılacak değişiklikler için öncelik veren 6'lı masa, iktidar değişikliğinde ilk bir haftada, bir ayda, altı ayda, bir yılda yapılacak işlerin sıralaması konusunda ortak bir program üzerinde anlaşmış gözüküyor. Değişecek isimlerin yerine 6 liderin de onayını alan isimler atanacak. Hedefteki ilk isimlerin TRT Genel Müdürü, Anadolu Ajansı Genel Müdürü, RTÜK Başkanı ve Basın İlan Genel Müdürü olacağı söylendi.

CHP'li gazeteci Fikret Bila, 6'lı Masa'nın ilk icraatlerini açıkladı! ile ilgili etiketler 6'lı Masa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.