CHP'li Erhan Baydar'dan 'Demirtaş' çağrısı

Eski CHP Gençlik Kolları Başkanı, Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki PORTAŞ Yönetim Kurulu üyesi Erhan Baydar, terör suçlamasıyla cezaevinde bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için 'özgürlük' çağrısı yaptı. Baydar, 'Demirtaş'ın yeri sokaklardır' görüşünü savundu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, terör suçlamasıyla cezaevinde bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması yönünde karar aldı. Mahkeme kararında, Demirtaş'ın tutukluluğuna ilişkin alınan kararlarda terör bağlantılı suçlamalara ilişkin bir delil bulunmadığını belirtti.

Bu karar üzerine tutukluluğu için itiraz eden Demirtaş'ın talebi sulh ceza mahkemesi tarafından reddedildi.

CHP'Lİ BAYDAR'DAN DEMİRTAŞ ÇAĞRISI: YERİ SOKAKLARDIR

AİHM'nin Demirtaş için Türkiye'ye yaptığı çağrıyı değerlendiren Eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Erhan Baydar, 'özgürlük' çağrısı yaptı.

'Selahattin Demirtaş’ın yeri sokaklardır' diyen Yurt gazetesi yazarı, “Sıkıyönetim Mahkemelerinin kararlarını özleyeceğim hiç aklıma gelmezdi, AK Parti bunu da başardı. Selahattin Demirtaş cezaevinde. Yeri, meydanlardır. Rakipleri de eşit yarış istemektedir” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki PORTAŞ'ta yönetim kurulunda yer alan Baydar, partisinin her görüşün ifadesi için çalıştığını belirterek, Demirtaş’ın ya da bir başka bireyin siyaset yapma hakkının, ihtiyaçlara göre belirlenemeyeceğini kaydetti.

 

CHP'li Erhan Baydar'dan 'Demirtaş' çağrısı ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş HDP CHP cezaevi tutuklu Erhan Baydar
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.