CHP'li Erdoğdu, Demirtaş'ı böyle savundu: Silahlı siyaseti legal siyasete çekmek için çaba gösterdi

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Uğur Dündar'ın TELE1'de yayınlanan Demokrasi Arenası programına katıldı. Yayında hendek olaylarının mimarları arasında yer alan ve tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın haksız yere hapis yattığını söyledi. Demirtaş'ı savunan Erdoğdu, "Silahlı siyaseti legal siyasete çekmek için çaba gösterdi." dedi.

Uğur Dündar'ın TELE1'de yayınlanan Demokrasi Arenası programına katılan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP'nin ittifak ortağı HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı savundu.

Aykut Erdoğdu, hendek olaylarının mimarlarından olan ve "Direnen gençlerinize dua edin" diyen Demirtaş için şunları söyledi:

"Demirtaş silahlı siyaseti legal siyasete çekmek için çaba gösterdi. 7 Haziran seçimlerinde 'Seni başkan yaptırmayacağız' dediği gün içeri alınma kararı almıştı. Sonra PKK ile birlikte bu ülke kana bulandı. Hatırlarsanız, haince bir polis yatağında infaz edildi. O süreçte PKK hiç yapmadığı eylemleri yaptı."

CHP'li Erdoğdu'nun teröre karşı durduğunu söylediği Selahattin Demirtaş, hendek kazan terör örgütü mensupları için, "Direnen gençlerimize dua edin." demişti.

 

CHP'li Erdoğdu, Demirtaş'ı böyle savundu: Silahlı siyaseti legal siyasete çekmek için çaba gösterdi ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş aykut erdoğdu hendek olayları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.