CHP'li Engin Altay'ın iddiası sonrası Valilik'ten ilk açıklama: Kınıyoruz

Kastamonu, 11 Ağustos tarihinden beri felaketi yaşıyor. Sel nedeniyle Bozkurt ilçesi adeta yok olurken, 40 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Valilik, sel felaketinin yaşandığı ilde 250-300 cesedin toplandığı iddialarını yalanlayarak, "Bu açıklamalar gerçek dışı, bu açıklamayı kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

Kastamonu Valiliği, sel felaketinin yaşandığı bölgede, '250- 300 ceset toplandığı ve kimliklerinin tespit edilemediği' yönünde çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

"BU AÇIKLAMAYI KINIYORUZ"

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Maalesef bugün bazı şahıslarca, 250- 300 ceset toplandığı ve kimliklerinin tespit edilemediği şeklinde, gerçek dışı açıklamalarda bulunulmuştur. Sel felaketi ile mücadelemizi zaafa uğratmaya dönük, bu açıklamayı kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

"SAHİLLERDEN CESETLER TOPLANIYOR"

CHP milletvekili Engin Altay dün, felaketin merkezi konumundaki Kastamonu Bozkurt'ta bulunan CHP'li Altay, "Tablo vahim. Hükümetin kayıplarla ilgili net bilgi vermemesini, ölenlerle ilgili net bilgi vermemesini çok da doğru bulmuyorum. Panik havası olmasın şüphesiz ama burada onlarca yakınını arayan insana ben rastladım. AFAD'a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi ve bu kayıpların hepsi sel anında kayıp. Sahillerden cesetler toplanıyor bunu Türkiye'nin bilmesi lazım. İnebolu'da bir fabrikanın soğuk hava deposunda cesetler tanı konulana kadar oraya toplanıyor. Şu anda Sinop Ayancık'ta da ben çok net biliyorum 7 ölü var. Burada ölü sayısının çok olacağını maalesef öngörüyoruz" iddialarına bulundu.

CHP'li Engin Altay'ın iddiası sonrası Valilik'ten ilk açıklama: Kınıyoruz ile ilgili etiketler Kastamonu Bozkurt kastamonu valiliği can kaybı sel felaketi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.