CHP'li Çeviköz'den akılalmaz 'Mavi Vatan' açıklaması! Türkiye'yi suçladı...

CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz Mavi Vatan ile ilgili akılalmaz açıklamalarda bulundu. Yunan ile aynı dili kullanan Çeviköz, "Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız" dedi.

'Mavi Vatan' açıklaması yapan CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz, Türkiye'yi suçladı.

Çeviköz, yaptığı açıklamada Türkiye'nin devletler hukuku tarafından tanınan, üzerinde egemenlik hakkı kullanabileceği deniz yetki alanları anlamına gelen 'Mavi Vatan' kavramını hedef aldı.

'SALDIRGAN VE YAYILMACI BİR ALGI YARATIRSINIZ'

"Mavi Vatan'ın tarifine baktığınız bu aslında zaman egemenlik haklarının ötesinde alanı kapsayan ve bu şekilde egemenliğin daha geniş bir alana yayılmasını öngören bir kavram." ifadesini kullanan Çeviköz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız."

 

CHP'li Çeviköz'den akılalmaz 'Mavi Vatan' açıklaması! Türkiye'yi suçladı... ile ilgili etiketler CHP Türkiye Mavi Vatan ünal çevikoz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.