CHP'li belediyenin "Cumhuriyet" hazımsızlığı...

CHP'li Bakırköy Belediyesi, ilçenin merkezinde bulunan Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı'nın adından Cumhuriyet'i çıkardı. Bizzat Başkan Bülent Kerimoğlu tarafından belediye meclisine sunulan teklifle meydanın yeni adı, Tarık Akan Özgürlük Meydanı olarak değiştirildi. Karar meclisten oy çokluğu ile geçti. Alanın adın 2002 yılından bu yana Cumhuriyet Özgürlük Meydanı olarak kullanılıyordu.

CHP’li Bakırköy Belediyesi’nde ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı'nın adı, bugün Tarık Akan Özgürlük Meydanı olarak değiştirildi.

Bakırköy Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ikinci toplantısında başkanlık teklifi olarak gelen öneri CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

VATANDAŞLAR İSTEDİ İDDİASI

AK Parti'li Meclis Üyesi Servet Toroman'ın önergenin önce komisyonda değerlendirilmesi gerektiği yönünde itirazda bulundu.

Ancak Meclis Başkanı Mahir Çelik bu itirazı, Başkan Bülent Kerimoğlu'nun vatandaşlardan gelen teklife dayanarak böyle bir önergeyi direk başkanlık teklifi olarak meclise sunduğu belirtilerek reddetti. 

AK PARTİ VE MHP RED OYU KULLANDI

Yapılan oylamada Ak Parti Gurubu ve MHP’li meclis üyeleri ret oyu kullansa da karar, CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile alındı. 

Kararla birlikte meydanın adından, 2002 yılından bu yana kullanılan Cumhuriyet ismi çıkartıldı. Yine karalla meydana, 2016 yılında vefat eden Yeşilçam’ın Bakırköylü jönü Tarık Akan’ın ismi verildi.

BELEDİYE GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN BUNU YAPIYOR!

Başkan Kerimoğlu tarafından vatandaşların isteği üzerine karara yol açan teklif getirilse de, meydanın Cumhuriyet olan adının değişmesini Bakırköylüler tepkiyle karşıladı.

Meydanın isminin değiştirilmesini istemediklerini ifade eden Bakırköylü vatandaşlar bunun gündem değiştirmek için yapıldığı belirterek, meydanın adının Bakırköy Belediyesi’nde meydana gelen bazı yolsuzlukların üzerlerini örtmek ve ihaleleri gözler kaçırmak amacıyla değiştirildiğini ileri sürdüler. 

MEVLÜT YÜKSEL /ÖZEL HABER

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.