CHP'li belediyenin canlı heykelleri sokağa indi

Antalya'da CHP'li Muratpaşa Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle mesaj vermeleri için canlı heykelleri görevlendirdi. Canlı heykeller, atıklardan yapılan kıyafetleriyle sosyal mesaj verdi.

CHP'li Muratpaşa Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle kentin farklı noktalarında canlı heykel performansları gerçekleştirdi.

Balıkçı ağları, ambalaj atıkları, pet şişeler, atık cd’ler ve gazete kağıtlarından yapılan kıyafetleriyle Antalya’nın tarihi noktalarından Kaleiçi Üç Kapılar’da bir araya gelen ve vatandaşların arasına karışan canlı heykeller dikkat çekti.

Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Ümit Uysal, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası’nda kentin farklı noktalarında performanslar gerçekleştireceğini söyledi.

CHP'li belediyenin canlı heykelleri sokağa indi

Amaçlarının insanları çevre konusunda duyarlılığa sevk etmek olduğunu aktaran Başkan Uysal, bu çerçevede mitolojik hikayelerde Patara antik kentinde doğduğuna inanılan Antalyalı Apollon’un da canlı heykel olarak etkinlikte yer aldığını belirtti.

CHP'li belediyenin canlı heykelleri sokağa indi - Resim : 2

Apollon için elektronik atıkların geri dönüşümüne dikkat çekmek için cd’lerden oluşan bir tasarım yapıldığını aktaran Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Dünya Çevre Günü’nde ön plana çıkardığımız bir başka figür de Apollon oldu. Apollon’un Antalyalı. Apollon’un hemşerimiz olması, bütün dünyada kentimizin pozisyonunu, kentimize duyulan ilgiyi, kentimizin tarihi ve arkeolojik önemini vurgulamak için önemli bir fırsat. Muratpaşa Belediyesi olarak Apollon üzerine çalışıyoruz. Yakında, Türkçede Apollon’un şehri anlamına gelen İngilizce bir internet sitesini de faaliyete geçireceğiz. Dünyaya, ‘Apollon’un şehrine, Antalya’mıza gelin. Şehrimizin tarihi ve arkeolojik güzelliklerine tanıklık edin’ demenin, çağrıda bulunmanın vesilesi olarak değerlendiriyoruz.”

CHP'li belediyenin canlı heykelleri sokağa indi ile ilgili etiketler CHP Antalya Muratpaşa heykel
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.