CHP'li belediyelerden o gazetelere büyük kıyak!

Ana akım medyanın sadece devlet imkanlarından desteklendiğini iddia eden CHP'nin kendi elindeki belediyelerin kamu kaynaklarıyla ulusal baskıda 50 bin tirajı bile zor gören gazetelere reklam yağdırdığı ortaya çıktı.

Yazılı basın 2020 yılı reklam kullanım verilerine göre, CHP'li belediyeler 2020 yılında ulusal baskıda net satış ortalaması 50 binin altında olan Birgün, Cumhuriyet, Yeniçağ, Karar gibi gazetelere tüm gazetelerde kullanılan ilanların yüzde 56'sını verdi. Gazetelerde yayınlanan CHP'li belediyelerin reklamlarına ilişkin veriler, tüm CHP kaynaklarının tek bir merkezden dağıtıldığını ortaya koydu.

6 BİN BİLE SATMAYAN BİRGÜN İLK SIRADA

Reklam alanı birimi, sütun-santim (sütunXCm) olarak ifade edilen yazılı basın verilerine göre, 2020 yılında CHP'li belediyelerin en çok reklam verdiği gazete, tirajı 6 bini bile zor bulan Birgün çıktı. Ulusal baskıda net satışları 50 bini bile bulmayan Birgün, Cumhuriyet, Karar ve Yeniçağ gazeteleri CHP'li belediyelerin reklam pastasından en büyük payı alırken, bu dört gazeteye tüm gazetelerin kullandığı ilanların yarısından fazlası verildi. 2020 yılı toplam sıralamada ilk üçü Birgün, Cumhuriyet ve Karar aldı.

Ahaber'de yer alan habere göre, veriler CHP'li belediyelerin Birgün, Cumhuriyet, Karar ve Yeniçağ'a rekor düzeyde ilan verdiğini gösteriyor. Bu dört gazetede yayınlanan CHP'li belediye ilanları 87 bin 667 santime ulaşmış. Sözcü ve Korkusuz gazetelerinin 2020 yılı CHP'li belediyelerden aldığı ilanın toplam santimi ise 12 bin 69. Milli Gazete de CHP'li belediyelerden ciddi oranda destek buldu. 2020 yılında Milli Gazete'ye 6471 sütun santim ilan verildi. CHP'li belediyelerin ulusal gazetelere verdiği toplam reklamın yüzde 68'e yakını CHP yandaşı gazetelere gitti.

CHP'li belediyelerden o gazetelere büyük kıyak!

HANGİ CHP'Lİ BELEDİYE NE KADAR REKLAM VERDİ?

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulusal baskıda net satış ortalaması 6 bin olan Birgün'e gazetelerde kullandığı ilanların yüzde 28'ini verdi. Birgün'ün 2020 yılı toplam sütun santim oranı 4887. Yeniçağ 2187, Karar 1103. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gazetelere verdiği ilanların yüzde 47'si Birgün, Yeniçağ ve Karar gibi CHP yanlısı gazetelere gitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca yerel gazete Gözlem'e 2820 sütun santimle toplam reklam pastasının yüzde 16'sını ayırdı.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılındaki gazetelere sütun santim üzerinden verdiği ilan rakamlarına bakıldığında, aslan payı tamamen CHP gazetelerine gitmiş. Gazetelere verilen ilanların yüzde 79'u tamamen CHP destekçisi gazetelerin olmuş. Cumhuriyet 2372, Sözcü 2115, Milli Gazete 1962, Yeniçağ 1944, Karar 1890, Birgün 1827, Korkusuz 1638 toplam sütun santim ilan almış. İBB, net satış ortalaması 6 bin olan Birgün'e ve net satış ortalaması 25 bin seviyesindeki Cumhuriyet'e gazetelerde kullandığı ilanların yüzde 24'ünü aktarmış.

CHP'li belediyelerden o gazetelere büyük kıyak! ile ilgili etiketler CHP Gazete Reklam CHP'li belediye
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.