CHP'li belediyede PKK'ya yakın müteahhide bilgi sızdıran ve gazeteci dövdüren köstebek aranıyor

Kuşadası’nda Ergun Poyraz’ın CHP’li belediyenin ihalesini yazdığı için öldüresiye dövülmesinin altından belediyede çalışan köstebek çıktı. Polis o kişileri arıyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Kuşadası'nda evinin önünde saldırıya uğrayan yazar Ergun Poyraz, hastanede yaptığı açıklamada,"Belediyeye adı gecen şirket sahiplerinin PKK'lı olduğuna dair verdiğimiz dilekçeler, bu kişilerin ofislerinde yapılan aramalarda çıktı. Benim verdiğimi dilekçelerden bu kişilerin haberi varmış.Buradan bu çıkar." dedi.

Savcılık ve polis, bu açıklamanın ardından,yazar Poyraz'ın ağır yaralanmasına neden olan dilekçeyi, müteahhite sızdıran kişileri tespit etmeye çalışıyor.

CHP’li Kuşadas Belediyesinin PKK'lı olduğu iddia edilen bir şirkete 750 bin ton mıcır ihalesi verilmesini ihbar eden mektubu sonrası yazar Ergun Poyraz'a saldırı olayının boyutları genişliyor.

CHP'li belediyede PKK'ya yakın müteahhide bilgi sızdıran ve gazeteci dövdüren köstebek aranıyor

MÜTEAHHİT TURAN BAGI VE 5 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR!

Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan gazeteci ve yazar Ergun Poyraz'a saldırının ardından Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü polisleri, saldırganların kimliğini kısa süre de tespit etmişti.

CHP'li belediyede PKK'ya yakın müteahhide bilgi sızdıran ve gazeteci dövdüren köstebek aranıyor - Resim : 2

Bu tespitin ardından, yazar Poyraz'ın bir dilekçe ile Kuşadası Belediyesi'ne ihbar ettiği ZTB adlı şirketinin sahibi Turan Bagi, Zana Bagi ile şöför Vural Çelik ve 3 kişiyi daha gözaltına almıştı.

"AZMETTİREN KİŞİ KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÖNEL’’

Aldığı yumruk ve tekme darbeleriyle başında çatlak oluşan Ergün Poyraz,kaldırıldığı hastane de yoğun bakımdan çıktıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Belediyede çok sayıda yolsuzluk olduğunu öne süren Poyraz, "Bunları hatırlattım akşam da bu olay oldu" dedi.

CHP'li belediyede PKK'ya yakın müteahhide bilgi sızdıran ve gazeteci dövdüren köstebek aranıyor - Resim : 3

Poyraz açıklamasında kendisine saldıranların PKK'lı, azmettiren kişinin de Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Gönel olduğunu söyledi ve hepsinden şikayetçi olacağım" dedi. 

"BANA SALDIRAN TURAN BAGİ PKK'LIDIR!"

Saldırının arkasında yatan gerekçenin 750 bin tonluk mıcır ihalesi olduğunu iddia eden Poyraz, ‘Bana saldıran Turan Bagi PKK'lıdır. PKK'ya finans sağlıyorlar. Bunlara belediye tarafından 750 bin ton mıcır ihalesi verdiler ve mıcırı almak için 300 gün süre tanınmış.
Bu süre sonunda bu kişilerin 750 bin ton mıcırı teslim etmesi gerekiyordu. Bu adam (Turan Bagi) dört sene öncesine kadar bir firmada gece bekçisiydi. Gece bekçisi bir adam hemen bir firma kuruyor ve 750 bin ton mıcır ihalesi alıyor. Bugüne kadar bir kilo mıcır yapmıyor." 

CHP'li belediyede PKK'ya yakın müteahhide bilgi sızdıran ve gazeteci dövdüren köstebek aranıyor - Resim : 4

"500 GÜN GEÇTİ YARIM KİLO MICIR YOK?"

CHP'li Kuşadası Belediyesi’ne mıcır ihalesi için bilgi edinme notu verdiğini belirten Poyraz, "O kadarlık mıcırla buradan aya yol yaparsınız.İhalenin süresini de 300 gün olarak belirlemişler. Tabi 500 gün geçti, ortada yarım kilo mıcır yok. Firmanın mıcır dökmediğini, bu konuda ne yapmak istediklerini sordum. "Bu firma hiçbir şey yapmamasına rağmen halen neden ihale veriyorsunuz?"diye de sordum. Önceki gün yine, belediyeye bilgi isteme dilekçesi yolladım." dedi.

CHP'li belediyede PKK'ya yakın müteahhide bilgi sızdıran ve gazeteci dövdüren köstebek aranıyor - Resim : 5

O DİLEKÇENİN SALDIRGAN MÜTEAHHİDİN EVİNDE NE İŞİ VAR?

Ergun Poyraz’ın en vahim iddiası ise. belediyeye verdiği iki dilekçenin de, gözaltına alınan firma yetkililerinin ofisinden çıkmış “olması.

Poyraz, Belediyeye bu şirket sahiplerinin PKK'lı olduğuna dair verdiğimiz dilekçeler, bu kişilerin ofislerinde yapılan aramalarda çıktı. Benim verdiğimi dilekçelerden bu kişilerin haberi varmış. Buradan bu çıkar." dedi.

CHP'li belediyede PKK'ya yakın müteahhide bilgi sızdıran ve gazeteci dövdüren köstebek aranıyor - Resim : 6

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in ‘o şirket şirket sahibini tanımıyorum’ acıklaması da tartışma yarattı. Oysa ZTB adlı firmaya 15 ayrı ihale verildiği ortaya çıktı. Ergun Poyraz da Kuşadası gibi bir yerde 15 ihale verdiğin adamı nasıl tanımazsın’ diye soruyor.

CHP'li belediyede PKK'ya yakın müteahhide bilgi sızdıran ve gazeteci dövdüren köstebek aranıyor - Resim : 7

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Superhaber’in elde ettiği bilgiye göre yazar Ergun Poyraz'ın ağır yaralanmasına neden olan dilekçeyi müteahhite sızdıran belediye çalışanları tespit edilmeye çalışılıyor.

CHP'li belediyede PKK'ya yakın müteahhide bilgi sızdıran ve gazeteci dövdüren köstebek aranıyor ile ilgili etiketler Kuşadası Saldırı soruşturma Ergün poyraz kuşadası belediyesi Turan Bagı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.