CHP'li belediyede 1900 liraya çalışan işçiler isyan etti

CHP'li Kartal Belediyesi işçilerinin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri işverenlerin iyi niyetli olmayan, uzlaşmaz tutumu nedeniyle tıkandı. Durumu protesto eden işçiler salgın ve yasaklarda dahi çalıştıklarını belirterek aldıkları 1900 liralık maaşa isyan etti.

CHP'li Kartal Belediyesi'nde asgari ücretin de altında bir ücrete çalıştırıldıklarını söyleyen belediye işçileri, protesto gösterisi düzenledi.

'İŞÇİLERİN KAYBEDECEK BİR ŞEYİ KALMADI'

Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, eylemde söz aldı. İşçilerin 3 yıldır 4+4 sefalet zammına mahkum olduğunu söyleyen Arıkan "Artık kaybedecek bir şeylerinin kalmadığını" ifadesini kullandı.

CHP'li belediyede 1900 liraya çalışan işçiler isyan etti

İşçi tarafından yapılan açıklamada, Kartal Belediyesi şirketlerinden Kartursaş ile Genel-İş Sendikası arasındaki görüşmelerin işverenin kötü niyetli ve uzlaşmaz tutumu nedeniyle tıkandığı vurgulandı.

TEMİZLİK İŞÇİSİ 1900 LİRA ÜCRETLE ÇALIŞIYOR

1770 işçiyi kapsayan bu görüşmeleri proteso eden işçiler, Kartal Belediyesi'nin bina iç temizlik personelini 1900 lira maaşla çalıştırdığını söyledi.

CHP'li belediyede 1900 liraya çalışan işçiler isyan etti - Resim : 2

"HAKKIMIZI ALMAK İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Gece - gündüz, salgın demeden yasaklarda dahi çalıştırıldıklarını belirten işçiler, "Bizler hakkımızı almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz" diyerek daha iyi bir ücret talebinde bulundu.

CHP'Lİ DİĞER BELEDİYELERİN İŞÇİLERİ DE KATILDI

Öte yandan işçilere yine CHP'li Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir belediyelerinde çalışan işçilerin de destek verdiği görüldü.

DİSK Genel İş İstanbul Anadolu Yakası şube yetkililerinden Murat Aktemur, burada yaptığı konuşmada, sendika olarak yürüttükleri görüşmelerin tıkandığını söyledi.

'GREV AŞAMASINA GELİNDİ'

Aktemur, görüşmelerin tıkanmasından dolayı grev aşamasına geldiklerin altını çizen Aktemur, "Görünen şudur ki, belediye yönetimi hala bizlerin karşı karşıya kaldığı gerçekliğin farkına varamamış. Bu sebepten dolayı bugün burada bir araya gelerek taleplerin asıl sahibi olan siz emekçi arkadaşlarımızla birlikte belediye başkanı ve yönetimine sesleniyoruz. Bizler çalışıyoruz, hizmet üretiyoruz ve fedakârlık yapıyoruz. Üzerimize düşen her türlü sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyoruz Fedakarlık sırası artık siz belediye yönetimindedir." diye konuştu.

İşçiler, protestonun ardından dağıldı.

AA

CHP'li belediyede 1900 liraya çalışan işçiler isyan etti ile ilgili etiketler CHP protesto İşçi maaş grev
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.