"CHP'li Belediye Başkanı arazileri parsel parsel satıyor" iddiasına Kuran İnşaat'tan yanıt

Bir yanda CHP'li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diğer yanda FETÖ'den haklarında soruşturma açılan Gül ve Keleş inşaat firmaları var. İmamoğlu ilçedeki imarsız arsaları parsel parsel bu iki firmaya satıyor. Son alışverişleri Yakuplu bölgesindeki 10 dönüm arsa oldu. İmamoğlu arsayı 5 milyon liraya bu iki firmaya sattı. Onlar da üzerine çivi bile çakmadan vergi rekortmeni Şükrü Avşar'a arsayı devretti. Ancak tam 3 katı fiyata. Şükrü Avşar ise o arsa üzerine "Asrın Konakları" adında bir site inşa etmesi için Gül inşaatla anlaştı... Kuran Yapı'nın sahibi Hüseyin Kuran'dan konuyla ilgili açıklama gecikmedi...

Hakkında içişleri bakanlığı tarafından soruşturma izni verilen CHP'li Beylikdüzü belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun imarsız arsaları mevzuat kılıfına sokup sattığına önceki haberlerimizde değinmiştik.

ekrem_imamogIlu
Ekrem İmamoğlu

Beylikdüzü'nde yaşayan vatandaş, esnaf ve işadamları tarafından bakanlığa gelen şikayet dilekçeleri kapsamında soruşturma açılan İmamoğlu yıllardır Keleş İnşaat ve Gül İnşaat'la ortaklık yapıyor.

Gül İnşaat ve Keleş İnşaat ile şimdiye kadar Skyport AVM, Kavaklı Konakları, Gül Park Yaşam Evleri gibi birçok proje hayata geçirildi.

İKİ FİRMA DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA

Gül inşaat ve Keleş İnşaat FETÖ ile ilişkileri tespit edilen ve şirketlerinde arama yapılan iki firma. Ofislerinde herhangi bir bilgisayar kaydına rastlanmayan fakat hala soruşturmaları süren bu iki firma İmamoğlu'nun satışını yaptığı imarsız arsaları almaya devam ediyor.

WhatsApp_Image_2017-09-08_at_17.30.27

Beylikdüzü Yakuplu bölgesinde imarsız olan 10 dönüm arsa İmamoğlu tarafından kendilerine 5 milyon TL'ye satıldı.
Bu iki firma inşaat yapmak yerine arsayı 15 milyon TL'ye vergi rekortmeni Şükrü Avşar'a sattı.

Arsanın sahibi olan Şükrü Avşar'ın "Asrın Konakları" adını verdiği arsanın inşaat yapımı için Gül insaat ile anlaştığı iddia edildi.

İmarı olmadığı ve belediye başkanı tarafından 5 milyon TL'ye satıldığı belirtilen arazinin, Şükrü Avşar'a neden 3 katı fiyata satıldığı ve arsayı 3 kat fiyata alan Avşar'ın inşaatın müteahhitliğini neden satın aldığı firmaya verdiği merak konusu oldu.

sIuIkruI_avsIar
Şükrü Avşar

KURAN YAPI'DAN AÇIKLAMA...

Kuran Yapı Endüstri A.Ş.'den tarafımıza gönderilen açıklama şu şekilde;

"Beylikdüzü'nde ne dolaplar dönüyor?" haberinizde belediye başkanı İmamoğlu ile ilgili çıkan haberlerde hiç ama hiç bir şekilde bağlantımız olmayan asparagas bir haber yayınlanmıştır.

İmamoğlu tarafından Şükrü Avşar'a satıldığı söylenen arsa yaklaşık 15 yıldır Ataköy'de eczacılık yapan 2 bayan kardeşten, tarafımdan 2013 yılında alınmış olan bir arsadır.

Söz konusu arsa ne devletin ne de yerel yönetimin uhdesinde olan bir yer değil, 15 senedir özel şahısların olan bir arsadır. Şirketimiz direkt bu şahıslardan arsayı almış olup 2 sene sonra Şükrü Avşar beye satılmış ve kendisinden satış şartımız olan kat karşılığı anlaşması yapılmıştır.

Ne Şükrü bey Gül İnşaat'la anlaşmış, ne de şu an bitim aşamasında olan Asrın Konakları Gül İnşaat tarafından yapılmış değildir. Kuran Yapı Endüstri A.Ş. olarak inşaatı biz yaptık ve zaten marka ismimiz olan Asrın markasının ismini verdik..

Çıkan haberler tamamıyle yalan ve uydurma haber niteliğinde olup şirketimizi iş ortamında yalancı duruma düşürmüş, hatta bu sitenin haberini bize kredili çalıştığımız bir banka üst yönetimi sorguladı ki bu olay şirketimiz için son derece alçaltıcı bir durum oldu.

Bu yalan ve nereden çıktığı belli olmayan haberin bir an önce herkesin düzgün okuyabileceği bir ortamda düzeltilmesini talep ediyor bu yapılmaz ise sitenize karşı ciddi bir hukuk yoluna başvuracağımızı tarafınıza bildiriyoruz.

ŞÜKRÜ AVŞAR KİMDİR?

Şükrü Avşar, ‘Babam ve Oğlum’, ‘Salkım Hanımın Taneleri’, ‘Hemşo’, ‘Kolay Para’, ‘Osmanlı Cumhuriyeti’, ‘Evim Sensin’, ‘Kedi Özledi’, ‘Kızım İçin’, ‘Su ve Ateş’, ‘Ulak’ gibi vizyonda gişe rekorları kıran filmlerin, ‘Çemberimde Gül Oya’, ‘Kırık Kanatlar’, ‘Ihlamurlar Altında’, ‘Aşk Yakar’, ‘Yer Gök Aşk’, ‘Not Defteri’, ‘Lale Devri’, ‘Karagül’ ve ‘Bugünün Saraylısı’ gibi başarılı çok sayıda dizinin yapımcısı ve 900 adet yabancı filmin ithalatçısı.
İşadamı aynı zamanda Avşar Sinemaları'nın da sahibi...
"CHP'li Belediye Başkanı arazileri parsel parsel satıyor" iddiasına Kuran İnşaat'tan yanıt ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu şükrü avşar gül inşaat keleş inşaat
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.