CHP'li Bekaroğlu'ndan Demirtaş çağrısı!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması için sosyal medya hesabından çağrıda bulundu.

Kişisel Twitter hesabından, Kandıra Cezaevi’nde bulunan Sırrı Süreyya Önder ile Selahattin Demirtaş’ın BDP milletvekili oldukları dönemde, Abdullah Öcalan’ın mektubunu Kandil’e ulaştırmalarının ardından yaptıkları açıklamaya dair bir video paylaşan CHP'li Mehmet Bekaroğlu, şunları söyledi:

“Demirtaş’ı serbest bırakın, TBMM’de bir komisyon kurun, çözüm süreci tekrar başlasın. Annelerin acıları ancak böyle diner. ‘Son terörist öldürülene kadar’ yöntemi yanlış, ‘sivil toplum’ yürüyüşleri ile de bir yere gidilemez.”

"KANUNLAR AÇIK, DEMİRTAŞ BEKLETİLMEDEN TAHLİYE EDİLMELİ"

Demirtaş’ın, dosyasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’de görüleceği 18 Eylül’e günler kala, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 11. duruşmasında (2 Eylül) eski HDP Eş Genel Başkanı hakkında tahliye kararı verilmişti. Savcılığın tahliye kararına itirazı Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nin reddetmesinin ardından Demirtaş için verilen karar kesinleşmişti.

Avukatlar cumartesi günü yaptıkları basın açıklamasında kanunların açık olduğunun altını çizerek, Demirtaş’ın bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söylemişti.

 

CHP'li Bekaroğlu'ndan Demirtaş çağrısı! ile ilgili etiketler CHP Selahattin Demirtaş Mehmet Bekaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.