CHP'li başkanların sokağa çıkma yasağı ısrarı sürüyor! 11 başkan tam tecrit ve para istedi...

Koranvirüs salgınının Türkiye'de de görülmesinin ardından öncelikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından sürekli gündeme getirilen ve gündemde de tutulmaya çalışılan "sokağa çıkma yasağı ilan edilsin" isteği CHP'li 11 büyükşehir belediyesi başkanının ortak çağrısına dönüştü.

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz hafta sonu başlattığı ve önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günleri de 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanacak sokağa çıkma yasağına ilişkin genelge yayınlarken CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı ortak bir bildiri hazırlayıp "sokağa çıkma yasağı ya da tam tecrid-i kapanma" ile belediyeleri için gelir getirecek çeşitli muafiyetler talep etti... 

CHP'li başkanların sokağa çıkma yasağı ısrarı sürüyor! 11 başkan tam tecrit ve para istedi...

Salgının ilk günlerinden bu yana İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından ısrarla gündemde tutulmaya çalışılan ve bir şekliyle de Olağanüstü Hali çağrıştıran taleplere de birçok kurum ve kuruluş ile bilim insanlarının da fikri bu yönde gerekçesini gösterdiler. Ancak bu kurum ve kuruluşların ve de bilim insanlarının kimler olduğu konusunda herhangi bir kaynak, dayanak göstermeye gerek görmedikleri görüldü. 

CHP'li başkanların sokağa çıkma yasağı ısrarı sürüyor! 11 başkan tam tecrit ve para istedi... - Resim : 2

Salgını dünyada en iyi yöneten ülkeler arasında başta Dünya Sağlık Örgütü dahil birçok uluslarlararası kuruluş ve kişi kabul etmişken, Bilim Kurulu ve İl Pandemi Kurulları'nın kademeli aldıkları tedbirler ortadayken 11 CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı'nın çağrısının altında yatan asıl gerekçe ise sonraki maddelerde ortaya çıktı. 

CHP'li başkanların sokağa çıkma yasağı ısrarı sürüyor! 11 başkan tam tecrit ve para istedi... - Resim : 3

Çünkü 11 başkan hükümetten sadece sokağa çıkma yasağı ya da tam tecrit değil aynı zamanda para getirecek bazı ayrıcalık ve muhafiyetler talep ediyorlardı. 

Belediyelerin banka ve sözleşmelerden kaynaklı kredi borçlarıyla birlikte özel ve tüzel kişiler ile kamu kuruluşlarına olan borçlarının 2020 yılı için ertelenmesi, Belediyelerin genel bütçe paylarının ve borçlanma limitlerinin artırılması, toplu ulaşımda Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için Hazine tarafından gelir desteği yapılması, toplu taşıma araçlarında kullanılan akaryakıttan, rutin taşımacılık faaliyetlerine dönene kadar ÖTV alınmaması talep edilen ayrıcalıklardan birkaçı. 

CHP'li başkanların sokağa çıkma yasağı ısrarı sürüyor! 11 başkan tam tecrit ve para istedi... - Resim : 4

Açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın imzaları bulunuyor.

CHP'li başkanların sokağa çıkma yasağı ısrarı sürüyor! 11 başkan tam tecrit ve para istedi... - Resim : 5

CHP'li başkanların sokağa çıkma yasağı ısrarı sürüyor! 11 başkan tam tecrit ve para istedi... ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu CHP Koronavirüs KDV ÖTV Para maske sokağa çıkma yasağı tecrid-i kapanma muhafiyet gelir büyükşehir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.