CHP'li başkandan Suriyelilere plaj yasağı için dehşete düşüren savunma!

Suriyelilere yönelik ayrımcılığa Mudanya'nın CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da katıldı. Suriyelilerin plajlara girmesini yasaklayan Başkan Türkyılmaz “Ya bize uyacaklar ya da geldikleri ülkelerine geriye dönecekler. Bizim çocuklarımız şehit olurken, analarımız ağlarken, ekonomimiz kötüye giderken onların zevki sefa içinde yaşamaları ve bizim insanımızı rahatsız etmelerine tahammül edemeyiz." dedi. Daha önce de CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Suriyelilere yardımı kesmişti.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre CHP’li belediyelerin Suriyeli tahammülsüzlüğüne bir yenisi daha eklendi. Suriye’deki iç savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriyelilere seçimden sonra ilk icraat olarak yardımların kesilmesi kararı alan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ardından CHP’li Mudanya Belediyesi de harekete geçti.

CHP'li başkandan Suriyelilere plaj yasağı için dehşete düşüren savunma!

Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz kötü görüntü oluşturdukları gerekçesiyle zabıta ekiplerine talimat vererek Suriyelileri plajlardan çıkarttırdı.

ASLA İZİN VERMEYECEĞİM

Türkyılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ya bize uyacaklar yada geldikleri ülkelerine geriye dönecekler. Kendi insanlarımızın rahatsız edilmesine izin vermem. Hiç kimsenin başkalarını rahatsız etme, özgürlüğünü engelleme hakkı yoktur. Bizim çocuklarımız şehit olurken, analarımız ağlarken, ekonomimiz kötüye giderken onların zevki sefa içinde yaşamaları ve bizim insanımızı rahatsız etmelerine tahammül edemeyiz.”

CHP'li başkandan Suriyelilere plaj yasağı için dehşete düşüren savunma! - Resim : 2

Türkyılmaz sosyal medya hesabından ise "Hiç kimsenin başkalarını rahatsız etme, özgürlüğünü engelleme hakkı yoktur. Bizim çocuklarımız şehit olurken, analarımız ağlarken, ekonomimiz kötüye giderken onların zevki sefa içinde yaşamaları ve bizim insanımızı rahatsız etmelerine tahammül edemeyiz." paylaşımında bulundu.

CHP'li başkandan Suriyelilere plaj yasağı için dehşete düşüren savunma! - Resim : 3

Gazeteci Ersoy Dede yaptığı bir paylaşımla Mudanya Belediyesi'nin Suriyelilere uyguladığı plaj yasağına tepki gösterdi. Dedi, “Suriyeliler’e plajı yasaklamış Mudanya Bld. Başkanı!”
 Beyaz önlüklü dostlarımız göçmen bürolarında görevli Suriyeli doktorlar..  En sağdaki takım elbiseli ünlü Suriyeli gazeteci Hüsnü Mahalli.
Şimdi bunlar gelse plaja giremeyecekler mi? Sırf etnik aidiyetleri nedeniyle" diye sordu. 

CHP'li başkandan Suriyelilere plaj yasağı için dehşete düşüren savunma! - Resim : 4

Gazeteci Nedim Şener de yasağa "Yazıklar olsun, Mudanya Belediyesi @MudanyaBel Suriyelilerin denize girmesini yasaklamış. Kararı alanlar İnsanlıktan çıkmış" sözleri ile tepki gösterdi...

CHP'li başkandan Suriyelilere plaj yasağı için dehşete düşüren savunma! - Resim : 5

Türkyılmaz'ın dehşete düşüren savunmasına sosyal medyadan da tepkiler geldi. Yasin Altıntaş adlı Twiitter kullanıcısı Türkyılmaz'a bu savunması ile ilgili 3 soru yöneltti.

İşte İsmail Kılıçarslan'ın paylaştığı Altıntaş'a ait henüz yanıtı verilmemiş sorular.

CHP'li başkandan Suriyelilere plaj yasağı için dehşete düşüren savunma! - Resim : 6

CHP'li başkandan Suriyelilere plaj yasağı için dehşete düşüren savunma! - Resim : 7

AYNI AYIP MİLLİ SPORCUYA YAPILDI

Benzer bir durum da Antalya’da milli sporcunun başına gelmişti. AKŞAM’ın “PLAJINIZ BATSIN” manşetiyle duyurduğu olayda Konyaaltı’ndaki bir otelde kampta bulunan işitme engelli milli atlet Yasin Süzen ve antrenörü Salih Öztürk, otelin önündeki plajdan denize girmek istemişti. Özel işletmeye ait plajdaki şezlongların arasına havlu serip güneşlenen Salih Öztürk ve Yasin Süzen’e görevliler plajın ücretli olduğunu söylemiş ve kovmuştu.

 

CHP'li başkandan Suriyelilere plaj yasağı için dehşete düşüren savunma! ile ilgili etiketler CHP Ersoy Dede Nedim Şener Suriyeli
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.