CHP'li başkandan kadın gazeteciye şiddet

CHP'li Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Meclis toplantısı sırasında kaçak bir yapıya ilişkin açıklayıcı bilgi isteyen Kırşehir Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Havva Karakaya'yı yeğeni Salih Ekici ile güvenlik görevlilerine talimat vererek yaka paça salondan attırdı. Olay sırasında boynunda ve vücudunda travma oluşan Karakaya, Ekici'nin bu sırada boğazını sıkarak "Seni öldürürüm kadın, seni yok ederim" dediğini belirtti.

Kırşehir Belediye Meclisi'nde bugün insanlık dışı görüntüler yaşandı. Meclis gündemine gelen kaçak bir yapıya ilişkin CHP’li Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'ndan açıklayıcı bilgi isteyen kadın gazeteci başkanın talimatıyla darp edildi. 

Kırşehir Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Havva Karakaya'nın sorularından hoşnut olmayan Başkan Ekicioğlu'nun talimatı üzerine yeğeni Salih Ekici oğlu ile belediye güvenlik görevlileri kadın gazeteciyi tartaklayarak salon dışına attı. 

BELEDİYE MECLİSİNDE ÇİRKİN GÖRÜNTÜLER

Kırşehir Belediye Meclis toplantısında CHP’li Meclis Üyeleri tarafından gündeme alınan ruhsatsız yapımına başlanan yapıya, MHP'li Belediye Meclis Üyesi Yusuf Yağmur itiraz edince ortam gerildi. 

Kaçak yapıyan izin çıkartmaya çalışan CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ile AK Parti ve MHP'li üyeler arasında gerginlik yaşandı. 

Bu sırada kaçak yapı iddialarının dile gelmesinden rahatsız olan CHP'liler toplantıyı takip eden basın mensuplarının dışarı çıkarılmasını istedi. Bu esnada kaçak yapı iddiaları hakkında detaylı bir açıklama yapılmasını isteyen Kırşehir Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Havva Karakaya önce belediye Kültür Müdürü Tuncay Polat tarafından tehdit edildi.

BAŞKAN TALİMAT VERDİ YEĞEN DARP ETTİ

Sonrasında da Chp’li Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu AK Parti'li Meclis Üyeleri'ne hitaben "alın bu tetikcinizi ve salonu terk edin" dedi.

Bu sözler üzerine CHP’liler gazeteci Havva karakaya’nın üzerine yürüdü. Salon karışırken, Başkan Ekicioğlu'nun talimatı üzerine yeğeni ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar'ın şoförü olan Salih Ekici gazeteci Havva Karakaya'yı beraberindeki güvenlik görevlileriyle birlikte darp ederek zorla salondan dışarı attı.

Salondan darp edilerek çıkartılan gazeteci Havva Karakayaya salon dışında göz yaşartıcı sprey sıkılıp darp edilmeye devam edildi, darp edildiği esnada AK Parti'li Meclis Üyeleri kadın gazeteciyi saldırganların elinden kurtardı.

EKİCİOĞLU'NDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Sonrasında 155 polis imdatı arayan gazeteci Havva Karakaya gelen polis memurlarıyla karakola ve ardından hastaneye giderek darp raporu alıp kendisine hakaret ederek yeğenini darp etmeye azmettiren CHP’li Kırşehir Belediye başkanı Selahattin Ekicioğlu hakkında şikayette bulundu.

Havva Karakaya saldırı ve öncesinde yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

"Bayram sonrası ilk Belediye Meclis toplantısını izlemek üzere katıldığım toplantı esnasında Belediye Başkanı sayın Selahattin Ekicioğlu ve Belediye Meclis üyeleri arasında ruhsatsız bir yapıya ruhsat verme gündeme geldi. Geçtiğimiz haftalarda muhalif olmamız nedeniyle ortağıma 627 bin TL ceza kesildiğini gündeme getiren Belediye Meclis üyesine "bir önceki kaçak yapıya ruhsat vermesini unutup kaçak yapıya ruhsat verin bize ceza yazın" diyerek cevap verdim. Bunun üzerine Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkanı şahsıma hakaretlerlere devam etti. Konuşmasında mahkeme kararına saygılıyım diyen sayın Başkan haksız kestiği cezanın mahkeme tarafından durdurulduğunu bilmiyordu. Kendi aralarında konuyu tartışmaya devam eden başkan ve üyelerin ardından geçtiğimiz haftalarda AHİLİK KONYAYA VERİLDİ VE BELEDİYE MİLLETVEKİLİNİN KAÇAK yapısını yıktırdı yalan haberleri için belediye bütçesinden provokatör bir internet sitesine 70 bin TL fatura kestiğini ortaya çıkardığımız için TETİKÇİ BASINI DIŞARI ATIN DEDİ.

TALİMATI ALAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI VE AYNI ZAMANDA KAYNI OLAN HAMZA ÇAM VE SEÇİMİN ÜZERİNE İŞE ALDIRDIĞI KENDİ ÖZ YİĞENİ OLAN SALİH EKİCİ BENİ KOLUMDAN SÜRÜKLEYEREK KAPIYA ÇIKARDILAR.

YERLERDE SÜRÜKLÜYEREK SALİH EKİCİ BOĞAZIMI NEFES ALAMAYACAK ŞEKİLDE SIKARAK SENİ ÖLDÜRÜRÜM KADIN BELEDİYEYE ADIM ATMAYACAKSIN SENİ YOK EDERİM dedi.

Bakın kolum boynum ortada. Tatlı su solcuları sözde İstanbul sözleşmesine sahip çıkarken Kırşehir'de bir kadının yerlerde sürüklenmesine darp edilmesine göz yumdular.

Bir kadına nasıl davranılacağını sayfa sayfa anlatanlar neden sesini çıkarmazlar. Seçimi kazandıktan sonra gazeteleri kapatacağını söyleyen muhalefet 2020 Türkiye’sinde gazeteci dövdürüyor kapılarda sürüklüyorlar. Hani basın özgürlüğünü savunanlar hani kadın haklarını savunanlar neredesiniz? Kadına şiddete hayır diyenler, şiddeti uygulayan HDP milletvekili CHP'li belediye Başkanı olunca CHP'li sanatçı olunca deve kuşu gibi başlarını kuma görmüyorlar. Canım pahasına doğruları yazmaktan geri durmayacağım"

Kadın Gazeteciye yapılan saldırıya tepki gösterden Uluslararasa Medya Enformasyon Derneği UMED çirkin olayın takipçisi olacağını belirtti. UMED'den yapılan açıklama şöyle:

"Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekincioğlu'nun talimatıyla fiziki saldırıya maruz kalan gazeteci Havva Karakaya yalnız değildir.

Soru sorduğu için #KadınGazeteciyeŞiddet uygulayanları kınıyoruz...

Olayın takipçisiyiz."

CHP'li başkandan kadın gazeteciye şiddet

 

CHP'li başkandan kadın gazeteciye şiddet ile ilgili etiketler Kırşehir gazeteci CHP Belediye Başkanı Havva Karakaya Kırşehir Televizyonu Selahattin Ekicioğlu Salih Ekici UMED

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.