CHP'li başkan yardımcısından kadın meclis üyesine hakaret iddiası

CHP, geçtiğimiz aylarda patlak veren taciz ve tecavüz skandallarının ardından bu kez de cinsiyetçi bir hakaretle gündeme geldi. CHP'li Foça Belediyesi'nde başkan yardımcısı olarak görev yapan İbrahim Ası'nın kendisine soru soran meclis üyesi Sinem Atan'a ''Haysiyetsiz bir kadınsınız'' dediği iddia edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), taciz ve tecavüz skandallarının ardından 'cinsiyetçi hakaret' ile yeniden eleştirilerin hedefi haline geldi.

CHP İstanbul İl Örgütü'nde ortaya çıkan tecavüzlere sessiz kalmayı tercih eden parti yönetimine tepkiler sürerken, İzmir'den gelen iddialar bardağı taşırdı.

A Haber'de yer alan habere göre; CHP'li Foça Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İmar Müdürü İbrahim Ası, kendisine meclis toplantısında soru soran Sinem Atan'a ağır sözler sarf etti.

CHP'li ismin, kadın meclis üyesine ''Siz haysiyetsiz bir kadınsınız. Hatta kadın bile değilsiniz. Allah sizin belanızı versin'' diyerek hakaret savurduğu iddia edildi. 

Söz konusu gelişme üzerine yargı yoluna başvuran Atan, Ası'dan şikayetçi oldu.

''SİZ HAYSİYETSİZ BİR KADINSINIZ''

İlçede yer alan Cumhuriyet başsavcılığına başvuran Atan, meclis toplantısında yönetime soru yönelttiklerini, yapılan çalışmaların makbuzlarını görmek için talepte bulunduklarını belirtti. Bu isteklerinin Ası tarafından reddedildiğini belirten Atan, ''Siz bunu sorgulayamazsınız. Sorgulayacaksanız önce hükümet binasını sorgulayın. Siz haysiyetsiz bir kadınsınız. Hatta kadın bile değilsiniz. Sizi Süleyman ağabeyiniz bile kurtaramaz. Önce siz hükümetinizi sorgulayın. Allah belanızı versin'' yanıtını aldıklarını öne sürdü.

 CHP'li başkan yardımcısından kadın meclis üyesine hakaret iddiası

Vatandaşların emaneti olan belediyenin her bir kuruşunun hesabını sormak zorunda olduklarını belirten Atan, ''Şikayetçiyim, Bizleri buraya halkımız seçti ve görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz.'' şeklinde konuştu.

'PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Söz konusu gelişmeye tanık olan MHP Foça Belediyesi Meclis Üyesi Osman Mert de savcılıkta tanık olarak ifade verdi.

Mert, ''Sözde kadın haklarını savunanları görüyoruz ki, bugün gözlerini karartıp, bir kadına hakaret ederek üzerine yürüyebiliyor. Bu yapılanın takipçisi olacağız ve peşini bırakmayacağız.'' ifadelerini kullandı.

 

 

CHP'li başkan yardımcısından kadın meclis üyesine hakaret iddiası ile ilgili etiketler İzmir CHP hakaret Meclis Foça iddia İbrahim Ası Sinem Atan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.