CHP'li başkan Erdoğan'ın heykelini yaptı

Tekirdağ Çorlu'nun ilk sanat müzesi açıldı. CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'nin yaptığı balmumu heykellerden oluşan müze Erşen'in adını taşıyor. CHP'li başkanın elleriyle balmumuna şekil vererek yaptığı eserler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heykeli de bulunuyor...

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçe Belediyesi'nin Omurtak Caddesi üzerinde bulunan tarihi belediye binasında kurduğu, Çorlu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi bugün (9 Eylül Çarşamba) ziyarete açıldı. 

CHP'li başkan Erdoğan'ın heykelini yaptı

Tarihi kişiler ile yerli ve yabancı devlet adamları, sanatçı ve medya mensuplarının da aralarında olduğu 110 kişinin balmumu heykelinin sergilendiği müzenin açılışını, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, CHP Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt birlikte yaptı. 

CHP'li başkan Erdoğan'ın heykelini yaptı - Resim : 2

Açılışta konuşan Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt, ilçede ilk müzeyi kurduklarını ve sanat müzelerinin şehirlere kattığı değeri anlatarak, "İlk olması nedeniyle son derece anlamlı. Şehrin stratejisini oluştururken müzeler ve kültür yatırımları konusunda gayretimizin olacağını özellikle birlikte ifade etmiştik. Şehrimiz bir sanayi şehri evet ama bunun yanında kültürel alanda da bir cazibe haline gelmesi mücadelesi arkadaşlarımızla ortaya koyacağımız bir mücadele olacak. Müzede toplamda 100 civarında heykel var ve belediyeye 2,2 milyon liraya mal olmuştur" dedi.

CHP'li başkan Erdoğan'ın heykelini yaptı - Resim : 3

ÇORLU’NUN İLK SANAT MÜZESİNDE ERDOĞAN HEYKELİ

Balmumu Heykeller Müzesi, Çorlu’nun ilk sanat müzesi olma özelliği ile de önemli bir anlam taşıyor.

CHP'li başkan Erdoğan'ın heykelini yaptı - Resim : 4

Müzede; cumhurbaşkanları, başbakanlar, siyasi parti liderleri, yazarlar, bilim insanları, tiyatro ve sinema sanatçıları, ses sanatçılarının balmumu heykelleri bulunuyor.

CHP'li başkan Erdoğan'ın heykelini yaptı - Resim : 5

Bizzat CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan 110 heykelin sergilendiği müzede özellikle iki eser dikkat çekiyor.

CHP'li başkan Erdoğan'ın heykelini yaptı - Resim : 6

CHP'li Büyükerşen tarafından yapılan heykellerin yer aldığı müzede, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heykelleri de yan yana yer alıyor.CHP'li başkan Erdoğan'ın heykelini yaptı - Resim : 7

ŞEHİT YAKINLARI, GAZİLER VE ENGELLİLER ÜCRETSİZ ZİYARET EDECEK

Müze giriş ücreti yetişkinler için 12,5 TL, öğrenciler içinse 7,50 TL olarak belirlendi. Pandemi önlemleri sebebiyle şimdilik sınırlı sayıda ziyaretçinin kabul edilebileceği müzeyi ziyaret edecek 20 kişi ve üzeri gruplar içinse özel indirim uygulanacak.

Balmumu Heykeller Müzesi 1. derece şehit yakınları ile gaziler ve 1. derece gazi yakınları için ücretsiz olacak. Ayrıca sarı basın kartlı gazeteciler ve belgesini ibraz eden engelli vatandaşlar ile belirleyecekleri bir refakatçileri de müzeyi ücret ödemeden ziyaret edebilecek.

CHP'li başkan Erdoğan'ın heykelini yaptı ile ilgili etiketler Çorlu Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir Tekirdağ Abdullah Gül Yılmaz Büyükerşen balmumu heykel heykeltraş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.