CHP'li başkan adayına hapis cezası!

Gezi olayları sırasında Avcılar'da düzenlenen izinsiz protesto gösterilerine destek vermek amacıyla Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri ile birlikte katılan CHP'nin Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gezi Parkı kalkışması sırasında, Avcılar Gezi Dayanışması adlı bir grup, Marmara Caddesi’nde protesto eylemi düzenlemişti.

Avukatlar Gökmen Yeşil, Zülfükar Erden ve Turan Hançerli de gösteriye destek vermek amacıyla eyleme katıldı.

Polis uyarılarına rağmen izinsiz yürüyüşü sürdürmek isteyen gruba gazla müdahale etti. Bazı göstericiler gözaltına alındı. Müdahaleden iki buçuk yıl sonra, üç avukat ile birlikte 9 kişi hakkında iddianame düzenlendi.

Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada karar verildi.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, mahkeme verdiği kararda avukatlar Gökmen Yeşil ve Turan Hançerli’ye ‘‘gösteri ve yürütüş kanununa muhalefet etme’’ suçlamasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Yargılanan avukatların duruşma esnasındaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme indirim yaparak cezayı 1 yıl 3 aya indirdi. Yeşil ve Turan’a “Polise mukavemet” suçlamasıyla da 5 ay hapis cezası verildi. Hapis cezasının ertelenmesine karar veren mahkeme sanık avukatların 2 yıl denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Avukat Zülfükar Erden’e de aynı suçlamalardan aynı oranda ceza verilirken hükmün açıklaması geri bırakıldı.

GAZ KAPSÜLÜNE TEKME

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, avukatlar Gökmen Yeşil ve Turan Hançerli’nin, ihtara rağmen yürüyüşe geçen grubun içerisinde bulunduklarının tespit edildiği kaydediliyordu. Yeşil’in ayrıca, güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında koşarak yerdeki yeni atılmış gaz kapsülünü ayağı ile tekme atarak, görevli çevik kuvvet ekibine doğru fırlattığı ana ilişkin görüntülerin bulunduğu da belirtildi. Avukat Erden’e ise Marmara Caddesi ve Namık Kemal Caddesi kesişimin de bulunan AK Parti’ye ait seçim karavanı devrildiği sırada, karavanın yanındaki grubun içerisinde bulunduğu kaydedildi.

CHP'li başkan adayına hapis cezası! ile ilgili etiketler CHP Gezi olayları Avcılar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.