CHP'li Barış Yarkadaş'tan Atatürk'e ihanet!

Rusya devletinin Türkiye'nin de aralarında bulunduğu çeşitli ülkelerde yayın yapan medya kuruluşu Sputnik'te İdlib'de yaşanan gerilimin ardından yanlı ve yönlendirici manipülatif yayınlar yapılmaya başlandı. CHP'li Barış Yarkadaş'ın bu provokatif yayınlara çanak tutması ise tepki topladı

Sputnik'in İngilizce versiyonunun ardından Türkçe edisyonu da İdlib kriziyle birlikte Türkiye'ye karşı düşmanca bir yayın politikası izlemeye başladı.

Bardağı taşıran damla ise Sputnik Türkçe'nin dün yayınladığı provokatif "Hatay" haberi oldu.

“Çalıntı Eyalet: Fransa neden Türkiye’ye 80 yıl önce Suriye’nin köşesini verdi?” başlığı ile yer alan haberde 1923 yılında imzalanan Lozan Anlaşması’yla Türkiye’nin sınırlarının belirlendiği belirtilerek Hatay’ın ‘aniden’ Türkiye’nin sınırlarına katıldığı iddia edildi.

Bu haberin yayınlanmasının ardından önemli bir gelişme yaşandı; Sputnik’in Ankara bürosunda çalışan üç kişi, “Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye’ye verildi” başlıklı haber nedeniyle gözaltına alındı.

ATATÜRK'ÜN TÜRK MİLLETİNE SON MİRASI

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatından önceki son diplomatik zaferi olan Hatay konusu her zaman Türkiye için hayati bir öneme sahipti.

Atatürk işgal altındaki Hatay'ın vatan topraklarına katılması konusunda sağlığını hiçe sayarak büyük bir mücadele sergilemişti.

Ancak Mustafa Kemal'in Türk halkına bıraktığı bu son mirasın değerinin, kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin bazı milletvekilleri tarafından halen anlaşılamamış olduğu görüldü.

Rusya ile yaşanan İdlib krizi bu konuda turnusol işlevi görürken, Türkiye kamuoyu CHP eski İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş'ın bu mirasa "gazetecilik" kisvesi altında ihanetine tanık oldu.

Sputnik'in gazeteciliğin çok ötesinde bir anlam taşıyan bu çirkin algı operasyonuna üstü kapalı destek veren CHP'li Barış Yarkadaş Sputnik çalışanlarının gözaltına alınmasının ardından sosyal medyada paylaştığı mesajlarla söz konusu isimlere destek çıktı.

Bahse konu isimlerden "arkadaşlarımız" diye bahseden Barış Yarkadaş sosyal medya paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı;

"Sputnik Türkçe'de çalışan üç arkadaşımız, dün gece evlerine yönelik gerçekleşen saldırıyı şikayet etmek için gittikleri karakolda gözaltına alındılar. Gazeteci arkadaşlarımız ardından emniyete götürüldü. Geceyi emniyette geçirdiler. Şimdi ise adliyeye sevk edildiler.

Sputnik Türkçe'de çalışan üç arkadaşımıza, şikayet için gittikleri karakolda, haklarında Hatay haberiyle ilgili soruşturma olduğu ve bu yüzden emniyete götürülecekleri söylenmiş. Savcılık, gazetecilerle ilgili gözaltı kararı vermiş. Biraz sonra adliyeye götürülecekler."

CHP'li Barış Yarkadaş'tan Atatürk'e ihanet!

CHP'li Barış Yarkadaş'tan Atatürk'e ihanet! ile ilgili etiketler Rusya Hatay Suriye Barış Yarkadaş Sputnik İdlib Atatürk CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.