CHP'li Aytuğ Atıcı'dan samimi itiraf: Millet İttifakı bozulur mu bozulur

Artı TV'de Detay adlı programa katılan CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, Cumhuriyet ve Millet İttifaklarını değerlendirirken samimi itiraflarda bulundu. Atıcı, Millet ittifakı'nın bozulabileceğini ifade ederek gerekçelerini sıraladı.

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, Artı TV'de Ayşe Yıldırım ve Kemal Göktaş'ın hazırladığı Detay adlı programın konuğu oldu.

Cumhuriyet İttifakı'nın sağlamlığına dikkat çeken CHP'li Atıcı, Millet İttifakı'ndaki sorunlardan bahsetti. Atıcı, "İYİ Parti zaman azman 'Millet İttifakı'na körü körüne bağlı değiliz' mesajı veriyor. Millet İttifakı'nda ideolojik ayrılık var. O yüzden Millet İttifakı bozulur mu bozulur. Niye bozulmasın." dedi.

Cumhur İttifakı'nda ideolojik birlik olduğu için ayrılık olmayacağına dikkat çeken Atıcı, " AK Parti’nin MHP ile yaptığı ittifakta durum böyle değil. Orada ideolojik birliktelik var. O yüzden kopma ihtimali düşüktür." ifadelerini kullandı.

Aytuğ Atıcı şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı'nda ayrılık olmaz. Ayrılık olacaksa da yerine birini ikame etmeleri gerekir. Cumhur İttifakı'na girmesi imkansız olan tek parti CHP’dir. Girmesi zor olan İyi Parti’dir ama imkansız değildir. Çünkü İyi Parti zaman zaman ‘Millet İttifakına körü körüne bağlı değiliz. Eğer ittifak İyi Parti ve Türkiye’nin çıkarına ise kalırız. Değilse mecbur değiliz.’ mesajları veriyor. Daha güçlü mesajları ise Saadet Partisi veriyor. Çünkü aslında CHP ile Saadet Partisinin bir ideolojik birliktelik yapması imkansız. MHP ile de ideolojik birliktelik yapması imkansız. AK Parti’nin MHP ile yaptığı ittifakta durum böyle değil. Orada ideolojik birliktelik var. O yüzden kopma ihtimali düşüktür. O yüzden Millet İttifakı bozulur mu bozulur. Tabi ki.. niye bozulmasın. Bir ideolojik ayrılık zaten var. Eğer gerçekten sağlam zeminde gitmezse tabi ki bozulabilir.”

CHP'li Aytuğ Atıcı'dan samimi itiraf: Millet İttifakı bozulur mu bozulur ile ilgili etiketler Millet İttifakı chp milletvekili Aytuğ Atıcı Cumhuriyet İttifakı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.