CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden skandal adım: Öğrenci yurtlarını geri alıyor

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi, TURGEV ve İlim Yayma Vakfı'na tahsis edilen yurtların geri alınması için bir adım attı. Bu olay, sosyal medyada büyük bir tepki çekti. Belediyenin aldığı yurtları HDP'ye yakın bir kuruluşa tahsis edileceği iddia ediliyor.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi, AK Partili Menderes Türel döneminde 49 yıllığına TÜRGEVe devredilen öğrenci yurdunun geri alınması için harekete geçti.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün yapılan devam toplantısında yurtların TÜRGEV'e devredilmesi için belediye encümenine yetki veren karar iptal edildi.

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden skandal adım: Öğrenci yurtlarını geri alıyor

MENDERES TÜREL DÖNEMİNDE BELEDİYEYE AİT YURT TÜRGEV’E DEVREDİLDİ

CHP’li Mustafa Akaydın döneminde Gülveren Mahallesi’nde yapılan ve 25 Mayıs 2013 tarihinde CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından açılan 300 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu, Antalya’nın 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti yönetimine geçmesiyle başkan Menderes Türel tarafından belediye encümeni kararı ile 49 yıllığına bedelsiz şekilde TÜRGEV’e devredildi.

Bu süreçte yurdun, ‘Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’ olan adı da Fatma Aliye Hanım Misafirhanesi olarak değiştirildi. Akaydın döneminde de Altındağ Mahallesi’nde bulunan belediye lojmanlarından dönüştürülerek yapılan 48 kişilik erkek yurdu da İlim Yayma Cemiyeti’ne verildi.

İLİM YAYMA CEMİYETİ'NE TAHSİS EDİLEN YURDUN DA GERİ ALINMASI İSTENDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti belediyede olan ancak geçmişte AK Partili yönetim tarafından TÜRGEV’e devredilen öğrenci yurdunu geri almak için harekete geçti.

Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı, yurdun devrinin kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle yurtların vakıf ve cemaatlere tahsis edilmesi kararlarının iptalleri için gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Yazıda ayrıca İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edilen bir yurdun da geri alınması istendi. Bu kapsamda hazırlanan yazı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in onayıyla Büyükşehir Meclisi’ne sevk edildi.

Belediye meclisinin bugün yapılan devam toplantısında bu konu görüşüldü. TÜRGEV'e yurtların devredilmesine olanak sağlayan belediye encümenine yetki veren karar olmak üzere tüm işlemler AK Parti ve MHP’nin hayır oyuna karşı oy çokluğuyla iptal edildi.

Bu kararla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin TÜRGEV'den yurdu boşaltmasının istenmesi bekleniyor.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Bu karara sosyal medyadan tepki yağdı. Binlerce sosyal medya kullanıcısı 'kızlaradokunmachp' etiketi ile tepki gösterdi... 

İşte o paylaşımlardan bazıları...

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden skandal adım: Öğrenci yurtlarını geri alıyor - Resim : 2

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden skandal adım: Öğrenci yurtlarını geri alıyor - Resim : 3

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden skandal adım: Öğrenci yurtlarını geri alıyor - Resim : 4

 

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden skandal adım: Öğrenci yurtlarını geri alıyor ile ilgili etiketler TÜRGEV Muhittin Böcek yurt Sosyal Medya antalya büyükşehir belediyesi AK Partili Menderes Türel
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.