CHP'li Ali Mahir Başarır'dan KRT'de başka, CNN Türk'te başka açıklama

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ihraç edilip edilmeyeceği tartışmalarla ilgili iki farklı açıklama dikkat çekti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Keşke ihraç olsun deseydin de aklı melekesinden girip, bilincinden çıkmasaydın diyeceğim ama onu da söylemiyorum. Sadece önce KRT’deki konuşmayı, sonra CNN Türk’teki açıklamayı okuyun. Sonra nasıl arzu ediyorsanız o şekilde değerlendirin diyorum" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'dan partisinin eski genel başkanı Deniz Baykal ile ilgili gelen 2 farklı açıklama dikkat çekti. Başarır, KRT'de yaptığı açıklamada Baykal'ın ihracının istenip istenmeyeceği ile ilgili olarak "Bizim çocuk sizin çocuk, bizim büyük sizin büyük yok. Temiz bir toplum, temiz bir devlet, şeffaf bir devlete gideceksek, bana dokunuyorsa bana da gerekeni yapacaksınız” ifadelerini kullandı.

CHP'li Başarır, CNN Türk'te ise konuyla ilgili daha farklı ifadeler kullandı. Başarır, CNN Türk yayınına konuk olan Şaban Sevinç'e gönderdiği açıklamada "Ben ihraç edilmeli demedim" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Kılıçdaroğlu hapse girecek mi?" başlıklı yazısında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"KRT’DE İnan Demirel’in yönettiği programda, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a Baykal hakkındaki iddialar hatırlatılıp, CHP’nin Baykal’ı ihraç talebiyle disipline sevk edip etmeyeceği soruluyor.

Ali Mahir Başarır, “Bu konu beni de rahatsız ediyor. Net bir şekilde uzatmama gerek yok. Ben bu iddialardan eski genel başkan da olsa rahatsızım. Bence kendisi, ailesi bunu değerlendirmeli. Belki istifa edecektir. Etmeyecekse de ama sağlığı çok kötü, onu söyleyeyim. Bir disiplin kuruluna kendisi verildiği zaman savunma yapamayacak durumda Deniz Bey şu anda. Onu da söyleyeyim. Tabii birçok isim bundan rahatsızdır. Toplumda rahatsızlık vardır. Ben başından beri şunu söylüyorum. Bizim çocuk sizin çocuk, bizim büyük sizin büyük yok. Temiz bir toplum, temiz bir devlet, şeffaf bir devlete gideceksek, bana dokunuyorsa bana da gerekeni yapacaksınız” diye yanıt veriyor.

İnan Demirel titiz bir gazetecidir. Bu kez Erdoğan’ın siyasi yasağının kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğini hatırlatıp, Zülfü Livaneli’nin Erdoğan ile Baykal arasında gizli bir anlaşma olduğu yönündeki iddialarını soruyor."

BAYKAL’IN İSTİFASI

"Ali Mahir Başarır bu kez, “Deniz Bey’le ilgili bu iddialar. 2002’de Tayyip Bey’in milletvekili olması. Başbakan olması veya başka iddialar. Zaten o zaman da konuşuluyordu. Sayın Livaneli o zaman da bununla ilgili yazılar yazmıştı.

Bunun tarafları Recep Tayyip Erdoğan, ikna edilen Deniz Baykal. Deniz Baykal’ın gerçekten bu konuda savunma yapacak sağlıkta olduğunu düşünmüyorum. Bununla ilgili eğer ki kendisinin yapması gereken bir şey varsa ailesinin açıklaması gerekiyor. Ha istifa etmesi gerekiyorsa da istifa ettirilmesi gerekiyor. Ama disiplin sürecinin ya da bir yargılama olarak, düşünün gerçekten yargılanma ehliyeti var mı?” diyor.

İnan Demirel, Başarır’ın sözlerini açma ihtiyacı hissediyor. “Baykal’ın sağlığı yerinde olmadığı için ihracı söz konusu olamıyor mu diyorsunuz?” diye soruyor.

Ali Mahir Başarır, “Sağlığı çok kötü durumda. Gerçekten bunu tarihe not düşmek adına söylüyorum. Keşke sağlığı yerinde olsa, bunları açıklasa. Kesinlikle o bizim genel başkanımız, dokunamayız ona falan. Hayır, hayır, hayır. Bugün Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar dokunuyorsak, Deniz Bey’in de bir yanlışı varsa aynı şekilde dokunmalıyız. Deniz Bey’i kutsallaştırıp, ona dokunmayın falan demiyorum ama disiplin sürecinde sağlığı ve savunması çok büyük sıkıntı. Ama ben ailesinin yerinde olsam kendisiyle görüşürüm. Eğer verebiliyorsa istifa edebilir” diyor."

BAYKAL’IN İHRACI

"KRT’deki programa katılan gazeteciler Baykal’ın ihracı konusunda o denli istekliydiler ki, programı izlerken bir ara, “İhracı yetmez, gaz odasına atın” diyesim geldi. Ali Mahir Başarır o ortamda, “Disipline verilmesi MYK’nın, Parti Meclisi’nin takdiridir. Verebilirler. Ona da bilmiyorum. Yargı süreci değerlendirilecektir. Benim vicdanım tabii ki sorgulanması gerektiğini söylüyor” diye konuştu."

BİLİNCİ YERİNDE DEĞİL

"Ancak Ali Mahir Başarır’ın Baykal’la ilgili sözleri sadece bunlar değil. Programın ilerleyen bölümünde, Baykal’ın bilincinin yerinde olmadığını söylüyor. Siyaseti bırakmasını istiyor.

“Deniz Bey yok artık. Deniz Bey yok. Deniz Bey’in bilinci yerinde değil. Akli melekeleri belki zor. Gözünün biri görmüyor. Bakın önemli bir şey söylüyorum size. Ona rağmen ailesi verebiliyorsa istifa da etsin, bıraksın siyaseti zaten Deniz Bey, dediğiniz gibi kalem bile oynatacak durumda değil” diye konuşuyor. Sonra dönüp, programdakilere, “Bilmiyorum bu söylediklerimden tatmin oldunuz mu?” diye soruyor. Allah’tan programa katılan 4 gazeteci tatmin olmuş. Yoksa Ali Mahir Başarır devam edecek."

CNN TÜRK’TE FARKLI

"Ali Mahir Başarır’ın Baykal’la sözleri CNN Türk’te Tarafsız Bölge programında gündeme gelince, bu kez Şaban Sevinç’e açıklama gönderiyor. Ali Mahir Başarır şöyle diyor: “Ben ihraç edilmeli demedim. Benim gençlik kolları genel başkanlığı yaptığım dönemde Deniz Baykal genel başkanımdı dedim. KRT’de ama çalışmadan maaş alıyor, diye sormuşlar. İstifa da kendi bileceği iş, ailesinin karar vermesi gerekiyor. Çok saygıdeğer bir eşi var, dedim. İhracını istemedim, istemem.”

Hiçbir yorum yapmıyorum.

Keşke ihraç olsun deseydin de aklı melekesinden girip, bilincinden çıkmasaydın diyeceğim ama onu da söylemiyorum. Sadece önce KRT’deki konuşmayı, sonra CNN Türk’teki açıklamayı okuyun. Sonra nasıl arzu ediyorsanız o şekilde değerlendirin diyorum."

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan KRT'de başka, CNN Türk'te başka açıklama ile ilgili etiketler CNN Türk Deniz Baykal CHP Abdulkadir Selvi Ali Mahir Başarır KRT ihraç
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.