CHP'li 2 adaydan YSK'ya verilen listelere itiraz!

CHP, 24 Haziran’da seçimlere katılacak olan milletvekili adaylarını içeren liste dün Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etmişti. Listelere bugün CHP'li iki milletvekili adayından itiraz geldi. CHP'li iki milletvekili adayı, listelerin değiştirilmesi ile ilgili YSK'ya itirazda bulundu.

CHP, adaylarını önce parti yöneticilerinin arasından oluşan bir heyetle belirledi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun son şeklini verdiği liste, Parti Meclisi’nin onayına sunuldu.

Oda TV'nin haberine göre aday listeleriyle ilgili Parti Meclisi toplantısı sürerken, aday olan isimler de basına sızdı. Uzun süren Parti Meclisi toplantısının ardından basına sızan listeye onay çıktı.

İTİRAZLAR SONUCU LİSTE DEĞİŞTİ

YSK’ya teslim edilmeden önce, listelere, CHP içinden itirazlar geldi. İtirazlar sonucunda Parti Meclisi’nin onayını alan listenin üzerinde değişiklikler yapıldı.

Bu değişikliklerden sonra bazı illerde bazı isimler listeye eklenirken, bazı adayların yeri değişti.

Odatv'nin edindiği bilgilere göre; CHP’nin hazırladığı ve Parti Meclisi’nin onayını alan listede Uşak’ta 1. sırada İsmail Akın, 2. sırada Ali Karaoba ve 3. sırada Özkan Yalım vardı.

Daha sonra değiştirilen ve Parti Meclisi’nde değişikliğin onayı alınmadan YSK’ya verilen listelerde ise Uşak’ta 1. Sırada Özkan Yalım, 2. Sırada İsmet Akın ve 3. Sırada Ali Karaoba yer aldı.

YSK’YA İTİRAZ DİLEKÇESİ

Bu değişik nedeniyle CHP’li İsmet Akın ve Ali Karaoba, YSK’ya itirazda bulundular.

İtirazın temelini, CHP’nin YSK’ya verdiği listenin Siyasi Partiler Yasası'na aykırı olduğuydu. İtiraz dilekçesinde, CHP’nin, Siyasi Partiler Kanuna göre, Parti Meclisi'nin onayladığı listeyi vermek zorunda olduğu ileri sürüldü.

YSK’ya yapılan itirazlar Uşak’la sınırlı kalmadı. Hatay ve Gaziantep’deki partililer de YSK’ya itirazda bulunacaklarını belirtti.

CHP'li 2 adaydan YSK'ya verilen listelere itiraz! ile ilgili etiketler CHP aday listesi itiraz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.