CHP'den Rusya'ya Donetsk ve Lugansk tepkisi: Karadeniz güvenliğini ciddi biçimde tehlikeye soktu

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Donetsk ve Lugansk’i tanıma kararına tepki gösterdi. Çeviköz, "Ukrayna’nın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hiçe sayan ve uluslararası hukukun açık bir ihlali olan bu kararı asla kabul etmiyor ve kınıyoruz." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu parti sözcüsü Ünal Çeviköz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Donetsk ve Lugansk’i tanıma kararını kınadıklarını açıkladı. Çeviköz, söz konusu tanıma kararının Karadeniz güvenliğini ciddi biçimde tehlikeye soktuğunu da ifade etti.

Çeviköz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıdığını belirten bir açıklama yapmıştır. Ukrayna’nın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hiçe sayan ve uluslararası hukukun açık bir ihlali olan bu kararı asla kabul etmiyor ve kınıyoruz. CHP uluslararası ilişkilerde emrivakilere ve uluslararası hukuku ihlal eden her türlü gelişmeye karşı çıkan, Birleşmiş Milletler Şartı’nda ifadesini bulan devletlerin toprak bütünlüğü ve sınırlarının dokunulmazlığı ilkelerine saygı gösteren bir anlayışa sahiptir. Söz konusu tanıma kararı Karadeniz güvenliğini ciddi biçimde tehlikeye sokmuştur. Bu kararın yaratabileceği sakıncaların önlenmesi için tarafların ivedilikle yapıcı ve barışı önceleyen bir diyalog içine girmelerini gerekli görüyoruz.”

 

 

CHP'den Rusya'ya Donetsk ve Lugansk tepkisi: Karadeniz güvenliğini ciddi biçimde tehlikeye soktu ile ilgili etiketler Rusya CHP ünal çevikoz kınama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.