CHP'den Mersin mitingi için yeni formül

Saygı Öztürk: Programda değişiklik olmazsa; Kılıçdaroğlu ile birlikte Meral Akşener de Mersin'de olacak.

CHP'nin Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenleme ısrarı sürüyor. Daha önce burada düzenlenmesi planlanan mitingi valilik engeline takılan CHP yönetimi, ilde yapılacak etkinlik için yeni formül geliştirdi...

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, geçtiğimiz günlerde, Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda yapmak istediği mitinge Mersin Valiliği'nden izin çıkmamıştı.

Bu konuda yeni bir gelişme yaşandı. CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer 3 Ocak 2022 Pazartesi günü o meydanda metro temel atma töreni düzenlenmesini kararı aldı.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün "Verilmeyen meydana Kılıçdaroğlu ve Akşener birlikte çıkıyor" başlığını taşıyan yazısında o organizasyon hakkında şu bilgiler paylaşıldı;

"Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde ittifak yapılmamış, İYİ Parti de aday çıkarmıştı. Durum, bugün çok farklı. Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin genel başkanları da 3 Ocak'ta Mersin'de yapılacak törene davet edildi. Eğer programda değişiklik olmazsa; Kılıçdaroğlu ile birlikte Meral Akşener de Mersin'de olacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na daha önce Cumhuriyet Meydanı'nda miting izni vermeyen valilik, yine yasaklama getirebilir mi? Pek ihtimal verilmiyor Vahap Seçer: “Orası belediyemizin tapulu malı. Valiliğe temel atma töreninin yapılacağını, asayişin sağlanması için gerekli önlemlerin alınması için başvurdum. Bir engel çıkacağını sanmam. Ayrıca, tapulu malımız üzerinde yapacağımız bir etkinlik için izin istememize de gerek yok” görüşünde.

Metronun temeli eski otogarda yapılacak. Ancak Cumhuriyet Meydanı'nda tören yapılacak. Bunun nedeni de, Cumhurbaşkanı da aynı yerde temel atma ve açılışlar yapmıştı. Temel atmaysa; CHP ve İYİ Parti liderleri de aynı meydanda olacak."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

CHP'den Mersin mitingi için yeni formül ile ilgili etiketler CHP İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener Saygı Öztürk miting köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.