CHP'den İYİ Parti’ye yanıt: Paçacı'nın Kılıçdaroğlu'na ilişkin sözleri maksadını aşan tonda

İYİ Parti'li Cihan Paçacı'nın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Tekil konuşuyor. Bize danışmıyor" eleştirisine CHP'den yanıt geldi. CHP'li isimler, Paçacı'nın bu ifadelerini "maksadını aşan tonda" şeklinde yorumladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son günlerde yapmış olduğu adaylık açıklamaları ve vaatleri İYİ Parti'li Cihan Paçacı'nın tepkisine neden olmuştu. Paçacı Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarına "Tekil konuşuyor. Bize danışmıyor" diyerek tepki vermişti.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Paçacı, "Gençlere, esnafa, çiftçiye, KHK’lılara vaatlerde bulunuyor. Madem birlikte bir hükümet kuracağız, bunları bize sordunuz mu?" ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'na yüklenmişti.

"AYRINTILARA TAKILMAYALIM"

Paçacı'nın bu çıkışına CHP'den yanıt gecikmedi. Bu sözler, CHP kulislerinde, “şahsi görüş” ve “maksadını aşan tonda” şeklinde yorumlandı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, CHP'li isimler, İYİ Partiden gelen bu eleştirilere karşı "Her konuda aynı şeyleri düşünür ve aynı şeyleri söylersek o zaman ayrı ayrı partiler değil, tek siyasi parti olmamız gerekir. Ayrıntılara takılmamak lazım" görüşünde bulundular.

"AKŞENER DE 'BEN' DİYOR"

Habere göre, CHP’li isimler her iki partinin de kendi tabanlarına ve toplumun geneline politikalar açıklamak ve görüşlerini aktarmak zorunda olduğunu vurgulayarak "Bunları yapmakta bir sakınca yok. Sayın Akşener de politikalarını açıklarken ‘ben’ ifadesini kullanıyor. Bu durum CHP’yi rahatsız etmiyor, etmez de" diye konuştu.

PAÇACI NE DEMİŞTİ?

"Gençlere, esnafa, çiftçiye, KHK’lılara vaatlerde bulunuyor. Bu vaatler bizim açımızdan da olmaz şeyler, karşı çıktığımız durumlar değil. Ama biz ortak bir hükümet için ittifak halindeysek, en azından öncesinde bunları ortaklaşa kararlaştırmalı ve ortak bir dille birlikte açıklamalıyız. Madem birlikte bir hükümet kuracağız, bunları bize sordunuz mu?

Öncesinde bir program yapmadan bu tür açıklamalar doğru değil. Bir taahhüt varsa, bunu CHP veya İYİ Parti yapacaksa, ortaklarıyla görüşmeli, karşılıklı görüş alındıktan sonra açıklanmalı…"

CHP'den İYİ Parti’ye yanıt: Paçacı'nın Kılıçdaroğlu'na ilişkin sözleri maksadını aşan tonda ile ilgili etiketler İYİ Parti Meral Akşener CHP Kemal Kılıçdaroğlu Cihan Paçacı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.