CHP'den 6'lı masaya tehdit: Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır

6'lı masada Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda belirsizlik sürerken CHP'den tehdit gibi sözler geldi. CHP Genel Başkanı Bülent Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmemesi durumunda 6'lı masanın dağılacağını söyledi.

Altılı masanın hangi siyasiyi Cumhurbaşkanı adayı göstereceği merak edilirken CHP ile İYİ Parti arasında da 'isim' gerilimi yaşanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu; verdiği beyanatta Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğini belirtirken Meral Akşener'in bu fikre sıcak bakmaması durumunda 6'lı masanın dağılacağını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun en yakınlarından biri olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu; 'CHP'nin adayı kesin ve çok da normal olarak Kemal Kılıçdaroğlu. Ana muhalefet partisi genel başkanını aday çıkarmalı' dedi.

Hande Fırat'ın sorusuna yanıt verirken Kılıçdaroğlu'nun çalışkan ve dürüst bir devlet adamı olduğunu belirten Kuşoğlu, 'Eğer bunlara rağmen Kılıçdaroğlu aday gösterilmezse vatandaşta Alevi olduğu için reddedildi algısı olacak. Bunu ne toplum ne de demokrasi hazmeder. Bu duruma karşı çıkarlarsa altılı masa dağılır' ifadelerini kullandı.

Kuşoğlu, "Kemal Bey seçilirse liderlerin başkan yardımcısı olması gündeme gelebilir. Belki de liderler bir kurul olarak kararnamelerde imza sahibi olacaklar. Başkan yardımcılıklarının, bakanlıkların paylaşımı da konuşulacak. Tüm bu süreç ekim ayından itibaren masanın gündeminde" dedi.

CHP'den 6'lı masaya tehdit: Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Bülent Kuşoğlu 6lı masa aday
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.